Türk Eğitim-Sen #ÖğretmenTekYürek Hashtag’i ile Türkiye Gündeminde İlk Sırada Yer Aldı

İstanbul Eyüpsultan’da özel bir lisede okul müdürü olan İbrahim Oktugan, bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Bu elim olayın ardından eğitim çalışanlarına yönelik şiddetti protesto etmek için 09.05.2024 tarihinde Türk Eğitim-Sen X (Twitter) üzerinden bir etkinlik düzenledi. #ÖğretmenTekYürek hashtag’i ile kısa sürede Türkiye gündeminin ilk sırasına yerleşen etkinliğimize binlerce eğitim çalışanı da paylaşımları ile destek verdi.

Genel Başkanımız Talip Geylan paylaşımları şu şekildedir:

  • “Kamu çalışanlarına yönelik şiddete karşı tedbirlerin bir an önce alınması çağrısıyla, yarın tüm meslektaşlarımızla birlikte iş bırakıyor, tek yürek ve yekvücut halde alanlardan sesimizi yükseltiyoruz.
  • Öğretmene verdiğimiz değer aslında çocuklarımıza verdiğimiz kıymettir. Topluma çağrıda bulunuyoruz: Öğretmene şiddet, sadece öğretmenin meselesi değil; tüm toplumun sıhhatini etkileyen temel bir problemdir. Hep birlikte sahip çıkalım!
  • Öğretmen, her önüne gelenin kolaylıkla hakaret edebileceği, şiddet uygulayabileceği bir meslek değildir. Meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirleri ve caydırıcı müeyyideleri getiren yasal düzenleme bir an önce hayata geçirilsin.
  • Ailelerimiz, velilerimiz şunu unutmasın: Öğretmen, çocuğunuzun geleceğini şekillendiriyor. Öğretmenle birlikte kaybettiğimiz aslında çocuklarınızın geleceğidir.
  • Öğretmen, her önüne gelenin kolaylıkla hakaret edebileceği, şiddet uygulayabileceği bir meslek değildir. Meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirleri ve caydırıcı müeyyideleri getiren yasal düzenleme bir an önce hayata geçirilsin.
  • Eğitim çalışanlarına şiddet olaylarında;  TCK’da yapılacak değişiklikle cezalar %50 artırımlı verilsin failler hapisle yargılansın, hapis cezaları ertelenmesin tutuksuz yargılama olmasın şikâyete bağlı kalmaksızın kamu davası yürütülsün.
  • “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” kültürüne haiz bir toplum için, öğretmene şiddet bir utançtır. Bu utançtan, toplum olarak hep birlikte sorumluluk alarak kurtulacağız!
  • Okullarımız yolgeçen hanı değildir!  Her okulumuza güvenlik görevlisi tahsis edilsin, Ya da İçişleri Bakanlığı ile protokol yapılarak, her okulumuza kolluk gücü görevlendirilsin.”

Son Haberler

“ÖĞRETMENLER ORTAK MÜCADELE PLATFORMU”DAN SENDİKAMIZA ZİYARET

Atama umutlarını diri tutmak amacıyla “Öğretmenler Ortak Mücadele Platformu” çatısı altında bir araya gelen...

BAYRAĞIMIZA UZANAN ELLER KIRILIR

Mardin’in Nusaybin ilçesi ile Suriye’nin Kamışlı kenti arasındaki sınır hattında, terör örgütü yandaşları tarafından...

IRAK TÜRKMENLERİ EĞİTİM PROJESİ: GELECEĞE KÖPRÜ, TÜRKLÜĞE HİZMET

Türk Eğitim-Sen, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) ve Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği ortaklığında,...

GELİŞİM RAPORLARI KARNE VASFINDA DÜZENLENMELİDİR!

Genel Başkanımız Talip Geylan, okul öncesi ile ilkokul 1 ve 2. sınıflar için hazırlanan...