Ana SayfaHABERLERGüncelTÜRK EĞİTİM-SEN BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI YAPILDI

TÜRK EĞİTİM-SEN BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI YAPILDI

 Türkiye Kamu-Sen Genişletilmiş İstişare Kurulu Toplantısı, 30 Eylül–2 Ekim tarihleri arasında Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Kamu-Sen İl Temsilcileri ve Şube Başkanlarının katılımıyla Balıkesir/Edremit-Güre’de yapıldı.

Toplantının ilk gününde ise Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikalar kendi Başkanlar Kurulu Toplantılarını gerçekleştirdiler.

Türk Eğitim-Sen Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda; geçen yılın genel bir değerlendirmesi yapılarak, önümüzdeki süreçte izlenecek strateji ve yürütülecek faaliyetler hususunda görüş alışverişinde bulunuldu. Sendikal çalışmaların etkinliğinin artırılması ve bütün eğitim çalışanlarının sendikal mücadeleye dahil edilmesi amacıyla yapılabilecek etkinliklerin neler olabileceği konusunda katılımcıların görüşlerini paylaştığı toplantıda, ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK’ün planlama ve icraatlarının da yakından takip edilmesi hususun da görüş birliğine varıldı. Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın, “yenilik” adı altında sürekli bir takım değişiklikleri kamuoyuna sunduklarını ifade eden Şube Başkanları, sendika olarak bu tür durumlarda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada zamanında ve yeterli tavır alınması gerektiğini belirttiler.

Toplantıda yaptığı konuşmada kapsamlı bir değerlendirme yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK özetle şunları söyledi:

2011 Yılı Türk Eğitim-Sen camiasının en fazla eylem yaptığı ve en fazla üye artışının sağlandığı yıl olmuştur. Geçtiğimiz bir yılda 45.000 yeni üye kaydı yaparak Türk Eğitim-Sen tarihine geçen tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ediyorum. Sendikamız, 2010 yılında 155.738 olan üye sayısını 2011 yılında 23.577 artırarak 2011 yılında 179.315 sayısına ulaşmıştır. Bu büyük başarıya imza atan, emeği geçen ve alın teri döken teşkilatımızın tüm mensuplarını tebrik ediyorum.

Geçtiğimiz yıl hizmet kolumuzda yetkiyi kaybetmiş olabiliriz. Ancak, eğitimle şu ya da bu şekilde ilgili bütün kişi ve kuruluşlar biliyor ki, gerçek yetkili sendika Türk Eğitim-Sen’dir. Çünkü, eğitim çalışanları ve kamuoyu nezdinde gerçek sendikacılığı yapan Türk Eğitim-Sen’dir. Nerede bir eksiklik var ise, nerede eğitim çalışanlarının bir hak kaybı sözkonusu ise Türk Eğitim-Sen oradadır. Bu sorumluluğumuzun farkındayız. Eğitim çalışanlarının ve toplumumuzun bize olan güveninin farkındayız. Bundan dolayı başarılı olmak için her türlü zorluğu göğüsleyerek daha çok çalışmak zorundayız.

Hizmet kolumuzdaki diğer sendikalarla aynı şartlarda mücadele etmediğimizi tüm eğitim camiası çok iyi bilmektedir. Bir yanda Hükümetin aleni fütursuz ve hatta etik dışı desteğini sonuna kadar kullanan bir sözde sendika diğer yanda sadece ve sadece gücünü eğitim çalışanlarından alan Türk Eğitim-Sen. Bir yanda Başbakan seviyesinden en alttaki kurum amirine kadar tetikçiliğinin yapıldığı bir sözde sendika, diğer yanda yalnızca demokratik yollar ve hukukla mücadele eden onurlu bir Türk Eğitim-Sen. Ve her şeye rağmen büyük kalabilen Türk Eğitim-Sen…

Sendikamız, yalnız bir memur sendikası olarak değil; eğitimin her alanında verdiği mücadele ile her alanda sürekli adından söz ettirmiştir. KPSS ve YGS sınavlarındaki mücadelemiz, Milli Eğitim Şura’sında yaptığımız etkin çalışmalar herkesin malumudur. Yaptıklarımızla yalnız eğitim çalışanlarının değil, toplumun diğer kesimlerinin de teveccühüne mazhar olduk.

Türk Eğitim-Sen olarak faaliyetlerimizi hedef kitlemize ve topluma duyurabilmek için medya imkanlarını da etkin bir şekilde kullanmaya gayret ediyoruz. Bu anlamda rekabet halinde olduğumuz sendikalara nispeten çok başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz. Şöyle ki; 2011 yılında ulusal ölçekte yayın yapan televizyonlarda 1.020 ve gazetelerde 5.144 haberimiz yayınlanmıştır. Bu sayılara şubelerimizin yapmış olduğu yerel basın çalışmaları dâhil değildir.

Bilindiği üzere, 12 Haziran seçimlerinden sonra oluşan Hükümet yapısı içerisinde değişiklik yapılarak Milli Eğitim Bakanlığı makamına Sayın Ömer DİNÇER atandı. Sayın Bakanımızı ziyaretimizde kendileri tarafından çok sıcak karşılandık. Eğitim camiasının mevcut sorunlarını kendisine ilettik. Dolayısıyla tarafsızlık konusunda hassas davranmasını talep ettik. Eğitimimiz ve toplumumuz adına başarılı olmasını samimiyetle temenni ettiğimizi kendisine ifade ettik. Hala da bu temennimizi sürdürüyoruz. Ancak, sayın Bakanın bazı söylemleri ve uygulamaları icraatlarını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini göstermektedir. Müdür yardımcıları rotasyonu, okul müdürlerine yönelik bağış alınması baskısı gibi konularda sayın Bakanı uyarma ihtiyacı hissettik.

Kanun Hükmünde Kararname’de yer almayan ancak mevcut yönetmelik çerçevesinde yapılan rotasyon uygulamasında, müdür başyardımcıları ve müdür yardımcılarının yer değiştirme işlemine tabi tutulmaları doğru değildir. Yasaya aykırı olarak yapılan bu işlemin kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Sendikamızın temel çalışma anlayışı çerçevesinde, yasaya aykırı olan hiçbir işlemin tarafımızca kabul göremeyeceğini ve bu konuda da her türlü mücadelenin verileceğinin bilinmesini istiyoruz.

Okul Müdürleri tarafından bağış alınması ile ilgili başlattığı inceleme işlemleri ile ilgili olarak sayın Bakanı telefonla arayarak bilgilendirdim ve yapılanın yanlışlığını anlattım. Okulların ödenek sıkıntılarından dolayı kurum müdürlerinin arada bırakıldığını ve ayrıca Okul Aile Birliklerinin işlemleriyle alakalı olarak okul müdürlerinin sorumlu tutulmasının saçma bir tavır olduğunu ifade ettik. Bu konuyla ilgili olarak müdürlerimizin incelemeye tabi tutulmasının karşısında duracağımızı söyledik.

Öte yandan; fiilen ders yapmayan eğitim çalışanlarına ek ders ücreti verilmemesi konusunu yıllardır Türk Eğitim-Sen olarak dillendirdiğimizi ve bu hususta yapılan düzenlemeyi olumlu bulduğumuzu da ifade ettik. Ancak, fiili olarak derse girmeyen ve halen bu ücreti alan müfettiş, şube müdürü, şef, formatör ve diğer görevlilerin ek ders ücretlerinden yararlanmamakla birlikte yeniden yapılandırma ile ek ders ücreti yerine getirilecek bir ek ödeme ile önceki aldıkları ücretten daha fazla bir ücret almaları gerektiğini de söyledik.”

         Genel Başkan İsmail KONCUK, konuşmasının sonunda da yeni dönemdeki çalışmalarında tüm sendika yöneticilerine başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.

 

Son Haberler

TÜRK’ÜN MEVCUDİYETİ 30 AĞUSTOS’LA TARİHE MÜHÜRLENDİ

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı basın...

GENEL BAŞKANIMIZDAN MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

Genel Başkanımız Talip Geylan, 28.08.2024 tarihinde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündemine dair bilgilendirmelerde bulundu.

ÜCRETLİ KÖLELİK UYGULAMASINA SON VERİLMELİ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, eğitim sisteminin en büyük sorunlarından birisinin ücretli öğretmenlik uygulaması olduğunu söyleyerek, "Korkarım ki, geçen yıl 80 bine ulaşmış olan ücretli öğretmen sayısı, bu öğretim yılında 100 binlere dayanacaktır."dedi.

ÖĞRETMENLERİMİZ NEDEN HALA GÖREVE BAŞLATILMADI?

Genel Başkanımız Talip Geylan, öğretmen atamalarının gecikmiş olmasını açılan davalara bağlamanın haksızlık olduğunu belirterek, “Danıştay’ın kararından hiçbir şekilde etkilenmeyecek şekilde 20 bin öğretmenimizi daha fazla bekletmeden öğrencileriyle buluşturmanın en makul yolu, mülakata giren tüm adaylara KPSS puanı ölçüsünde sözlü puanı vermektir.” dedi