Arama Yapın

TOPLU GÖRÜŞMELERİN 2. TURU YAPILDI

40+40 denge tazminatı uygulaması görüşülürken Türk Eğitim Sen Genel başkanı Şuayip ÖZCAN eğitim çalışanlarından döner sermayeden faydalandığı gerekçesiyle bu tazminatı alamayan meslek dersleri öğretmenleri, teknisyenler, şefler, şube müdürleri ve üniversite çalışanlarının mağduriyetini dile getirdi. Memur zamları konusunda kamu işveren kurulu yetkililerine basında çıkan haberleri gösteren ÖZCAN Maliye Bürokratlarına nasıl kaynak bulunduğunu sordu. Maliye Müsteşarı cevaben, bu konuda bir yanlışlık olduğunu bu yanlışlık düzeltilerek kendisine 700 YTL, genel müdürlere de 500 YTL zam yapıldığını ifade etti.

Yaşanan bu tartışmalar üzerine 40+40 ların dengeli dağıtımı için komisyon kurularak çalışılmasına karar verildi.

Eğitim-öğretim ödeneğinin bütün eğitim çalışanlarına verilmesi gerektiği Toplu Görüşme Sekreterimiz Seyit Ali KAPLAN tarafından, Devlet Bakanı Mehmet Ali ŞAHİN’e ifade edildi.

2005 yılı toplu görüşmelrinde imza altına alınan özlük hakları ve sosyal haklar konusunda uygulanmayan konuların tespit edilerek uygulanması için görüşmeler yapıldı.
2007 zamlarının görüşülmesi için 22 Ağustos 2006 Salı günü sat 14:00’da görüşmelerin devam etmesine, bu görüşmelere Hükümetin 2007 zamları ile ilgili teklifinin resmi yazıyla toplantıya getirmesi istenerek toplantıya son verildi.

Son Haberler

KAMU ÜNİVERSİTELERİ DAİRE BAŞKANLARI DERNEĞİ’NDEN GENEL BAŞKANIMIZA ANLAMLI ZİYARET

Kamu Üniversiteleri Daire Başkanları Derneği Genel Başkanı Mevlüt Bahçevan ve yönetim kurulu üyeleri, Genel Başkanımız Talip Geylan’ı ziyaret etti.

İNSANLIK DÜŞMANI İSRAİL “VADEDİLMİŞ HEZİMETİ” YAŞAYACAK

Genel Başkanımız Talip Geylan, İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Geylan, “Gazze’de 50 binden fazla masumu katleden, fütursuzca bölge ülkelerine saldıran insanlık düşmanı İsrail illa ki ‘Vadedilmiş hezimeti’ yaşayacaktır” dedi.

TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNDE ÜNİVERSİTELERİN GELECEĞİ DE TARTIŞILACAK!

Genel Başkanımız Talip Geylan, Bengü Türk Tv’de yayınlanan Söz Hakkı programında, 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde Türk Eğitim Sen’in üniversitelere yönelik taleplerinden bazılarını gündeme getirdi.

TOPLU SÖZLEŞME MASASININ İTİBARI KORUNSUN!

Genel Başkanımız Talip Geylan, 15.07.2025 tarihinde Bengü Türk Tv’de yayınlanan Söz Hakkı programının canlı yayın konuğu oldu. Geylan, 8. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri öncesinde Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen’in talep ve beklentilerini sıraladı.