TOPLU GÖRÜŞME DURUŞUMUZ VE İLKESİZLER

         Toplu Görüşmelerde birçok talebi ortaya koyduk. Mali haklar dışında kalan birçok konuda anlaşma sağladık. Ancak, tüm kamu çalışanlarına ve emeklilere ve emeklilik maaşlarımıza yansıyacak taban aylığı talebimizi kabul edilebilir bir rakama düşürmemize rağmen Kamu İşveren Kurumu kabul etmedi.

         Biz taban aylığı öne sürdükçe hükümetin yüzdelik zammı 3+3 den, 4+4 ‘e, 70 TL ek ödeme teklifi 70 TL’den 80 TL’ye, aile yardımı 10+10 TL’den, 20+20 TL’ye, sendikalı kamu çalışanlarına verilecek Toplu Görüşme Primi 10 TL’den 15 TL’ye çıkarılmak zorunda kalınmıştır. Aile yardımının sözleşmeli çalışanları da kapsaması sağlanmıştır.

         Bir sendika daha toplu görüşme başlamadan istediği zam oranını çok düşük tutarak, sadece ek ödemeye zam istemiş, taban aylığa zammı ağzına bile almamıştır  Türkiye Kamu Sen Toplu Görüşme Masasında ek ödemeden yararlanamayan çalışanları ve emeklileri de düşünerek taban aylığa mutlaka zam yapılmasını istemiştir. 3+3 yüzdelik zam ve 60 TL ek ödemeye bile imza atmaya hazır olan bir Konfederasyonun, her teklife teslim olacak bir görüntü vermesi ve taban aylığa en başında zam istememesi, Hükümetin ekmeğine yağ sürmüştür. Referandum öncesi Hükümeti zora sokmamayı hayatının ve sendikacılığın temeline koyan bu konfederasyon yetkilileri taban aylığa zammın önündeki en büyük engel olmuştur. Bu konfederasyon biraz memuru ve emekliliği düşünseydi Türkiye Kamu Sen’in mücadelesine omuz verir ve masadan daha yüksek bir zam oranı ile kalkabilirdik. Ancak , tercihiniz üyelerinizin ve devlet memurlarının geleceği değil de, ardına takıldığınız siyasetçinin ve siyasi partinin referandumda yıpranmaması olunca, kamu çalışanlarını satmak daha uygun bir politika olarak görülmüştür.

 

         Türk Eğitim Sen ve Konfederasyonumuz Türkiye Kamu Sen Toplu Görüşme Masasında daha ilk günden ciddi bir mücadele vermiş ve görüşmelerin son dakikasına kadar mücadelesini memurdan yana ortaya koymuştur. Ancak, geçen yıl, bu masaya bu yasa ile tekrar oturmayacağız diyenler, ağababalarından izin almamış ve tıpış tıpış masaya oturarak ne kadar ilkesiz olduklarını bir kere daha cümle aleme göstermişlerdir.

 

         Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen sadece mali ve sosyal haklar konusunda mücadele etmemiş, çalışma hayatına ilişkin 61 Madde de ifade edilen problemlin çözümünü için çalışma başlatılması kararının alınmasını sağlamış. Bir çok teklifimiz ise Kamu İşveren Kurulunca kabul edilmemiştir. Özellikle sözleşmeli öğretmenlerin hakları konusunda masada Genel Başkanımız İsmail KONCUK tarafından büyük mücadele verilmiştir. Bu mücadele sonucunda sözleşmeli öğretmenlerin görevde yükselme konusu gündeme getirilmiş. Kadro alınıncaya kadar, sözleşmeli öğretmenlere kadroluların haklarından faydalandırılması gerektiği çok net olarak ortaya konmuştur.

 

         Geçen yıl dile getirdiğimiz ancak bir yılda çözülmeyen Endüstri Meslek Liselerindeki ek ödeme problemi tekrar masaya taşınmıştır. Genel Başkan İsmail KONCUK, meslek liselerinde ek ödeme alamayan bir çok teknik öğretmen ve personelin döner sermaye çalışmalarına katılmak istemediğini, bu sebeple büyük bir iş gücü ve EML’lerde bulunan malzeme ve teçhizatın boşa yattığını, bu durumun ülkeye hiçbir faydası olmadığını söyledi. Maliye Müsteşarı Naci AĞBAL, Devlet Bakanı Hayati YAZICI’da problemin çözülmesi gerektiğini ifade ederek, bir düzenleme yapılması konusunda söz vermişlerdir. Bu sözlere rağmen, Türk Eğitim Sen, Ek 3 sayılı cetvele konun yazılmasını sağlamıştır. Buna göre:

 

         “Milli Eğitim Bakanlığı mesleki ve teknik eğitim okullarında ödenen üretime teşvik priminin, 375 sayılı KHK’nın ek 3 üncü maddesi kapsamı dışına çıkarılması hususunda çalışma yapılması” kabul edilmiştir.

 

         Genel Başkan İsmail KONCUK, Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen dışında kalan hizmetli, memur, teknisyen vb. kadrolarda çalışanların görev tanımlarının bile olmadığını, bunların atama ve yer değiştirmelerinin dahi bir kuralı olmadığını belirti. Türk Eğitim Sen’in talebi ve gayreti ile konu aşağıdaki şeklide maddeleştirilerek ek 2 sayılı listede aşağıdaki şekilde ifade edilmiştir.

 

         k-Öğretmen dışında kalan Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarının (Hizmetli, Memur, Teknisyen vb.) görev tanımlarının yapılması, bu personelin atama ve yer değiştirme işlemlerinin düzenlenmesi konusunda bir çalışma başlatılması.

 

         Bu maddeler dışında Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen olarak elde ettiğimiz diğer kazanımları görmek için aşağıdaki linke tıklayınız.

 

 

 

 

 

Son Haberler

ORTAK ALFABENİN ARDINDAN ORTAK MÜFREDAT, ORTAK DERS KİTAPLARI DA GÜNDEME GELMELİ!

UAESEB ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kırgızistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanlığına seçilen Primkulov Musabay Mamatoviç’i tebrik etti. Online gerçekleştirilen toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan da hazır bulundu.

TÜM KONTENJANLAR DUYURUYA ÇIKARILSIN ATAMA İŞLEMLERİ YAPILSIN!

Öğretmenlerimizden çok sayıda alan değişikliğine bağlı atama yapılması yönünde talep gelmektedir. Bilindiği gibi eğitimini aldıkları kendi...

ÖMK TEKLİFİ YENİ KAZANIMLAR GETİRİYOR ANCAK… EKSİKLİKLER NE OLACAK?

Bilindiği gibi 43 maddelik Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifinin 22 maddesi TBMM tatile girmeden kabul...

EK ZAM VE REFAH PAYI OLMADAN MEMURA RAHAT YOK!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci Eylül ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.