Arama Yapın

ŞUBE KONGRELERİMİZ 1-2 ARALIK’TA

Şube genel kurulları için, Genel Merkezin belirlediği tarih 1-2 Aralık 2007’dir. 4/11/2004 tarih ve 5253 sayılı Dernekler Kanunu’nun 7 inci Maddesi gereği, şube genel kurullarının merkez genel kurulundan iki ay önce bitirilmesi gerekmektedir. Bu sebeple, tüm şubelerimiz 2 Aralık 2007 tarihinde genel kurullarını tamamlamış olacaktır. Üye sayısı 500-3000 arasında olan şubelerimiz 100 delege ile, 3001-5000 arasında üye sayısına sahip şubelerimiz 125 delege seçerek genel kurullarını yapacaktır. Ayrıca, yönetim ve denetleme kurulu asil üyeleri, 4688 sayılı Kanun ve Türk Eğitim Sen Tüzüğü gereği, kendi genel kurullarına delege sıfatı ile katılacaktır. Bu durumda, 100 delege seçmiş olan şubeler 110 delege ile, 125 delege seçmiş şubelerimiz ise 135 delege ile genel kurullarını tamamlayacaktır.
Şube yönetim kurulları, 1 veya 2 Aralık 2007 tarihinde genel kurul yapmak için yönetim kurulu kararı alacaktır. Genel kurulun yapılması ile seçim yönetmeliği sitemizin adresinde bulunmaktadır.
Türk Eğitim Sen’in delege seçimleri son derece demokratik bir ortamda geçmiş, ülke genelinde delege seçimlerine katılım bir çok yerde yüzde seksen oranlarına ulaşmıştır. Belli sayıda delege seçilme mecburiyeti hasıl olduğundan dolayı, bazı üyelerimiz delege seçilmiş, bazıları seçilememiştir. Türk Eğitim Sen Genel Merkezi olarak, seçme ve seçilme hakkını kullanan, delege seçilen veya seçilemeyen bütün üyelerimize demokratik olgunlukları için teşekkür ediyoruz.
Üyelerimizin, Türk Eğitim Sen’e sahip çıkmak anlamındaki, bu arzu ve istekleri, sendikamız bakımından geleceğe daha güvenle bakmamıza sebep olmuştur. Bu vesile ile, 1-2 Aralık 2007 tarihinde yapılacak şube genel kurullarımızın aynı olgunluk, birlik ve beraberlik duygusu  içerisinde geçmesini diler, genel kurullarımızın tüm sonuçlarıyla hayırlı olmasını niyaz ederiz
TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ

Son Haberler

TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN 30 ÜLKEDEN GELEN ÖĞRENCİLERLE ANLAMLI BULUŞMA

Yunus Emre Enstitüsü tarafından organize edilen Türkçe Yaz Okulu kapsamında Türkiye’de bulunan UAESEB ve Türk Eğitim-Sen’in desteği ile Öğrenci Yurdumuzda konaklayan, 30 farklı ülkeden gelen 32 uluslararası öğrenciyle anlamlı bir buluşma gerçekleştirildi.

8. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİMİZİ AÇIKLADIK

8. Dönem Toplu Sözleşme öncesi Türkiye Kamu-Sen olarak taleplerimizi basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladık.

MANİSA 2 NO’LU ŞUBEMİZ EĞİTİM ÇALIŞANLARIMIZA HAYIRLI OLSUN

Türk Eğitim Sen Manisa 2 No’lu Şube Genel Merkezimizin 17.07.2025 tarihli 117 No’lu kararıyla kurulmuştur.

KAMU ÜNİVERSİTELERİ DAİRE BAŞKANLARI DERNEĞİ’NDEN GENEL BAŞKANIMIZA ANLAMLI ZİYARET

Kamu Üniversiteleri Daire Başkanları Derneği Genel Başkanı Mevlüt Bahçevan ve yönetim kurulu üyeleri, Genel Başkanımız Talip Geylan’ı ziyaret etti.