SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERE YAPILAN HAKSIZLIK TBMM’YE TAŞINDI

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Doç. Dr. Hüseyin ÇELİK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 14.01.2009
                                      
Süleyman Turan ÇİRKİN
Hatay MİLLETVEKİLİ

1- Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2009 Özür Grubu Atama Kılavuzunda sözleşmeli öğretmenlere tayin hakkı verilmesine karşın, 47 ile tayin verilmemesinin nedeni nedir?

2- Özür atamaları kapsamında sözleşmeli öğretmenlere illerde ayrılan kadro sayısı ne kadardır? Bu sayı kadrolu öğretmenlerde ne kadardır? Her iki grup arasında kadro sayısı açısından fark varsa, bu farkın gerekçesi nedir?

3- Yaptığınız açıklamalarda, sözleşmeli ve kadrolu öğretmenler arasında hiçbir fark olmadığını söylerken, özür atamaları konusunda sözleşmeli öğretmenlerin özür tayin hakkının 47 ille sınırlandırılması eşitlik ilkesine uymakta mıdır?

4- Valiliklere verilen boş sözleşmeli öğretmen kadrosu açma yetkisi üzerine, Valilikler tarafından kaç boş sözleşmeli öğretmen pozisyonunu sisteme yansıtılmıştır?

Son Haberler

İLKSAN’DAN ŞEHİT EĞİTİCİMLERE VEFA

İLKSAN Genel Müdürlüğü, 09.12.2025 tarihinde Ankara Atatürk Orman Çiftliğinde şehit öğretmenlerimiz için oluşturulan hatıra ormanında fidan dikimi töreni düzenledi.

NORM FAZLASI ATAMADA YENİ YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARLARI

Sendikamız üyelerinin norm kadro fazlası olduğu gerekçesiyle re’sen, aile birliği mazeretine uygun olmayan bir yere atanması üzerine açılan davalarda yürütmeyi durdurma kararları verilmiştir.

5. ULUSLARARASI TÜRK DÜNYASI MÜHENDİSLİK VE FEN BİLİMLERİ KONGRESİ YAPILDI

Türk Eğitim Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği tarafından “Doğumunun 90. Vefatının 10. Yılında Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu Anısına” düzenlenen 5. Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi, 4-7 Aralık 2025 tarihleri arasında Antalya’da yapıldı.

ARALIK AYI E-BÜLTENİ YAYINDA

Aralık ayı bültenimizi yayınladık! Sendikamızın güncel faaliyetlerini, eğitim dünyasındaki gelişmeleri ve üyelerimize yönelik çalışmalarımızı...