SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERE İL EMRİ HAKKI GELİYOR

haberimizde kadrolu öğretmenlere il emrine atanma hakkı verilirken sözleşmeli öğretmenlerin bu haktan mahrum bırakıldığını açıklamış sözleşmeli öğretmenlere de il emrine atama hakkı verilmesi, il emri gelmeden önce tercihte bulunarak eşlerinden uzak ilçelere atananlar için il içi tercih hakkı verilmesi, zorunlu hizmet yükümlülerine de bu haktan yararlanması kısaca tüm öğretmenlere il emri uygulamasının yapılması için Milli Eğitim Bakanlığına yazı yazmıştık.

 

 

Samanyolu Haber´de konuşan Mili Eğitim Bakanı; “en son eş durumundan il emrine tayin hakkı verdik kadrolu öğretmenlere, tabi sözleşmeli öğretmenlerin böyle bir hakkı yok. Şimdi haklı olarak soruyorlar, onlar aile de biz değil miyiz? Onlar anne baba biz değil miyiz. Dolayısıyla haklılar bu itirazlarının da ortadan kaldırılması için sözleşmeli öğretmenlerin eş durumundan haklarını sağlayacak bir düzenleme yapıyoruz. Her ilde sözleşmeli öğretmenlerin belli kadrolarını açık bırakmak suretiyle il emrine tayin suretiyle kadrolularda çözdüğümüz şekliyle çözmeye çalışacağız” demiştir.

 

 

Bir an önce verilen sözlerin tutularak, sözleşmeli öğretmenlere de il emrine atama hakkı verilmesi, il emri gelmeden önce tercihte bulunarak eşlerinden uzak ilçelere atananlar için il içi tercih hakkı verilmesi, zorunlu hizmet yükümlülerine de bu haktan yararlanması için Bakanlık derhal harekete geçmelidir.

 

Türk Eğitim Sen olarak, sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu yapılmasına büyük önem veriyoruz. İl emri konusunda da bugüne kadar ciddi gayret gösterdik. Sözleşmeli öğretmenlere yönelik il emri konusunda iki dilekçe kampanyası düzenledik, sonuncusu internet sitemizde halen devam etmektedir. Sözleşmeli öğretmenlerin bu kampanyaya destek vermesi il emri uygulamasının gelmesini hızlandıracaktır. Bu mücadelede sözleşmeli öğretmenleri yanımızda görmek gücümüze güç katacaktır. 

Son Haberler

EYUDER’DEN UAESEB’E ALTIN MEŞALE ÖDÜLÜ UAESEB “YILIN SİVİL TOPLUM KURULUŞU”ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ.

Türk Eğitim-Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği Genel Başkanı Talip Geylan, 13 Mayıs 2026 tarihinde Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) tarafından düzenlenen 17. Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumu’na katıldı. Genel Başkan’a UAESEB Genel Sekreteri Cengiz Kocakaplan da eşlik etti.

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE MÜJDE İSİYORUZ.BAYRAM İKRAMİYESİ GÖREVİ BAŞINDAKİ MEMURLARA DA VERİLSİN!

Genel Sekreterimiz Selahattin Dolgun, 9 Mayıs 2026 tarihinde Mersin 1 No.lu Şube tarafından düzenlenen...

KAMUOYUNU SUNİ GÜNDEMLERE OYALAMAYIN, KAMU ÇALIŞANLARININ GERÇEK GÜNDEMİ EKONOMİDİR!

Genel Başkanımız Talip Geylan, 8-9 Mayıs 2026 tarihleri arasında Şanlıurfa’da temaslarda bulundu. Şanlıurfa İl...

TÜRK BAYRAĞIMIZ; BAĞIMSIZLIĞIMIZIN, MİLLETİMİZİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİN, VATAN UĞRUNA VERİLEN BÜYÜK MÜCADELENİN EN ÖNEMLİ SEMBOLÜDÜR.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, teşkilat çalışmalarını güçlendirmek ve eğitim çalışanlarının taleplerini...