SOSYAL HİZMETLER VE ÇOCUK ESİRGEME KURUMU’NDA YETİŞTİRİLENLERİN, DEVLET MEMURLUĞUNA ATANMALARINA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

2828 Sayılı Kanun kapsamında Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesinde yetiştirilenlerin devlet memurluğuna atanmalarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapıldı.

Yönetmelikte yapılan değişiklikler;

Devlet memurluğuna atanmak için hak sahibi olanların listesi; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca her yerleştirme dönemi için ayrı ayrı olmak üzere Mart, Temmuz ve Ekim aylarının ikinci haftasında Devlet Personel Başkanlığı’na bildirilecek. Yerleştirme işlemlerinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bildirilen öğrenim düzeyi ve programı, cinsiyet, doğum tarihi ile mezuniyet tarihi bilgileri esas alınacak. Yönetmelik kapsamında yapılacak yerleştirmeye ilişkin toplam kurum kontenjanları her yıl Ocak ayı sonunda kurumlarca tespit edilecek. Yerleştirme yapılacak kadro veya pozisyon sayısı, bu Yönetmelik kapsamında yer alan kurumların serbest memur kadroları ile sözleşmeli personel pozisyonları ve sürekli işçi kadro sayısının toplamının binde biri kadardır. Devlet Personel Başkanlığınca her yılın Ocak ayında tespit edilen toplam yerleştirme kontenjanlarının yarısı Eylül ayında yapılacak yerleştirme işlemleri için, kalan diğer yarısı ise eşit şekilde Mayıs ve Aralık yerleştirmeleri için dağıtılır. Yerleştirme yıl içerisinde Mayıs, Eylül ve Aralık aylarında olmak üzere toplamda üç kez yapılacak. Hak sahiplerinin yerleştirilmesinde kura sonucuna göre yerleştirme yöntemi kullanılır. İşe yerleştirmede öncelik, sırasıyla lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunlarına verilir. 2828 Sayılı kanun kapsamında kurumlara ataması yapılanlardan halen görevde olanlar, kanunun geçici 16. maddesi uyarınca öğrenim durumlarına göre ihraz ettikleri kadrolara kurumlarınca atanacaklar. Halen görevde olan kişilerin öğrenim durumları itibariyle ihraz ettikleri kadrolara atanmasında ilgili kurumca mevcut kadro durumu, ilgililerin öğrenim durumu itibarıyla ihraz etmiş oldukları unvanlar ve kurumun hizmet ihtiyaçları dikkate alınarak yapılacak değerlendirme esas alınacak. Kişilerin gördükleri öğrenim dolayısıyla unvan ihraz edip etmedikleri hususunda tereddüt hasıl olması halinde ortaöğretim düzeyi için Milli Eğitim Bakanlığından, ön lisans ve lisans düzeyi için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından görüş alınır. Kanunun geçici 16 ncı maddesinin yürürlüğe girdiği tarihten önce hak sahibi olanlardan daha önce istihdam hakkından yararlanmamış olanlar, geçici 16 ncı maddenin yürürlüğe girdiği 27/3/2018  tarihinden itibaren beş yıl içerisinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvurmaları halinde 2828 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesinde yer alan istihdam hakkından maddede belirtilen diğer şartları taşımaları kaydıyla yararlanabilirler.

Son Haberler

ÜNİVERSİTE YÖNETİCİSİ Mİ YOKSA SENDİKACI MISINIZ?

Genel Başkanımız Talip Geylan, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nde görev yapan bir kısım yöneticilerin sendikamız üyelerine yönelik mobbinge varan tutum ve davranışlarını sert bir dille eleştirerek, “Söz konusu bu yöneticiler, ya üstlenmiş oldukları görevin haysiyetine mütenasip davranmalı ya da görevlerinden ayrılıp dürüstçe sendikacılık yapmalıdırlar!” dedi.

“SEVGİNİN RENGİ: ANNELERİMİZ”  RESİM YARIŞMASI DÜZENLİYORUZ

Annelerimiz; en köklü kurum olan ailenin temel yapı taşıdır. Doğduğumuz andan itibaren hayatımızın her evresinde onların varlığına ihtiyaç duyar, onlardan aldığımız güç ile yarınlara kendimizden emin olarak hazırlanırız.

HER NÖBET GÖREVİNE ÜCRET VERİLSİN!

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul ve kurumlarda görev yapan öğretmenlere nöbet görevi...

3600 EK GÖSTERGE SÖZÜ HAVADA KALMASIN!

Genel Başkanımız Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan ile birlikte 10-11 Ocak 2025 tarihlerinde İstanbul’da bir dizi etkinliklere katıldı.