SINAVA DAYALI YÖNETİCİ ATAMA KONUSUNDA MEB’DEN CEVAP…

13.8.2009 tarih ve 27318 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin, Atama ve yer değiştirme dönemleri başlıklı 23. Maddesinde uyarınca sınava dayalı yönetici atamalarının Ocak-Şubat aylarında yapılacağı bildirilmiştir. Bu yönetmelik maddesi gereği bazı illerimiz sınava dayalı yönetici atama duyurusu yapmış ancak Bakanlığınızın sözlü ya da yazılı talimatlarıyla Yönetici atama yönetmeliğinde değişiklik yapılacağı gerekçesiyle bu duyurular geri çektirilmiştir.

Türk Eğitim-Sen olarak sınava dayalı yönetici atamalarının ertelenmesi ile ilgili olarak sınav kazananların endişelerini de giderici nitelikte bir açıklamanın yapılması için Milli Eğitim Bakanlığına yazılı talepte bulunmuştuk.

Bu hususta Milli Eğitim Bakanlığı yazımıza verdiği cevapta 652 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında mevzuatta düzenleme yapıldığı, düzenlemenin tamamlandığında gerekli açıklamanın yapılacağı bildirilmiştir.

 

Cevabi yazı için

 

 

 

Son Haberler

KUZEY MAKEDONYA’DA “TÜRKÇE EĞİTİM SİSTEMİ ÇALIŞTAYI VE “HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMI” DÜZENLEDİK

UAESEB ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 25-27 Nisan 2025 tarihleri arasında Kuzey Makedonya’da bir dizi istişarede bulundu. Genel Başkanımıza Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Kocakaplan da eşlik etti.

VİCDANLARIN DAHA FAZLA YARA ALMAMASI İÇİN MÜLAKAT KÖKTEN KALKSIN!

Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan, 19-21 Nisan 2025 tarihlerinde Çankırı ve Karabük’te bir dizi temaslarda bulundu.

SENDİKAL VESAYETTEN KURTULMAK İÇİN TEK ÇARE TÜRKİYE KAMU SEN’DİR

Genel Başkanımız Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcımız Erhan Bayram ile birlikte 18-20 Nisan 2025 tarihlerinde Bursa, Balıkesir ve Yalova’da bir dizi istişarede bulundu.

500 BİN EĞİTİM FAKÜLTESİ MEZUNU SADECE 25 BİN ATAMA; İPİN UCU KAÇTI!

Genel Başkan Yardımcımız Erhan Bayram, 16-17 Nisan 2025 tarihlerinde bir dizi temaslarda bulundu.