ORTAK SINAVLARDA ÜCRET MAĞDURİYETİ YARATAN MEB KARARINI YARGIYA TAŞIDIK.

 

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nce alınan  13.11.2013 tarih ve 3355336 sayılı  Bakan oluru ile e-kılavuzda belirtilen oturum sayısının her gün üç oturum iken tek oturum gibi değerlendirilip Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’ın 12. maddesinin 5. Fıkrası  gereğince her oturum için 5 saat ek ders ücreti ödenmesi gerekirken, buna aykırı davranılarak  her gün için 5 saat ücret ödenmesi  istenmiştir. Daha sonra da kılavuzu Bakanlık olur’una uydurmak  adına 24.11.2013 tarihinde  MEB web sitesi ana sayfada Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları e- Kılavuzu’nda güncelleme adı altında yeni bir duyuru yapılmış ve önceki kılavuzda bulunan “Ortak Sınavlar 1.gün oturumları”,” Ortak Sınavlar ikinci gün oturumları” ifadeleri “Ortak Sınavlar 1.gün oturumu”,” Ortak Sınavlar ikinci gün oturumu” şekline dönüştürülerek- güya- bu sınavlar tüm gün tek oturumda yapılıyormuş kanaati oluşturulmaya çalışılmıştır. Bu şekilde hukuken uygulamaya haklılık kazandırmaya çalışılmış ve her sınav günü 3 oturum halinde yapılacak sınavlar tek oturum gibi gösterilmeye gayret edilmiştir.

Türk Dil Kurumunun sözlüğünde oturum tanımlanırken”  1. Bir meclis veya kurulun çözümlenmesi gereken sorunları görüşüp tartışmak için yaptığı birleşimlerden her biri, celse: “ 2. Bilimsel toplantıların aynı anda veya art arda gerçekleştirilen bölümlerinden her biri, seksiyon. 3. Seans. Şeklinde ifade edilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan e-kılavuzda oturumların her birinin 40 dakikadan oluştuğu ve aralarında 30’ar dakikalık dinlenme sürelerinin bulunduğu görülecektir. Bu durum bile sınav yapılan her bir dersin ayrı bir oturum olduğunu göstermektedir.

Bakanlık makamı, bu oluru vermekle Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’ın 12. maddesinin 5. Fıkrasındaki hükme aykırı davranarak görevlendirilecek öğretmenleri hem mağdur etmiş hem de ek ders ücreti karşılığı  yapılması gereken işleri, ek dersleri eksik hesaplamak ve ödemek suretiyle angarya haline getirerek eğitimcilerin sırtına yüklemiş olmasından dolayı  Türk Eğitim Sen olarak     MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nce alınan  13.11.2013 tarih ve 3355336 sayılı  Bakan oluru’nun iptali için dava açtık.

         

Son Haberler

DYK’DA GÖREV ALAN MEMURLARA ÜCRET ÖDENMELİDİR

Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2024 ve 2025 Yıllarını Kapsayan 7....

MEB BÜTÇESİ İHTİYAÇLARI KARŞILAYACAK MI?

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, MEB Bütçesi hakkında yaptığı değerlendirmedir.

ATATÜRK, TÜRKİYE’DİR!

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 10 Kasım dolayısıyla yaptığı basın açıklamasıdır.

AKADEMİK ZAM PAS GEÇİLMESİN!

Genel Başkanımız Talip Geylan, ekonomik koşullarından dolayı, başarılı öğrencilerin akademisyenliği değil, geliri daha yüksek olan meslekleri tercih ettiğini kaydederek, bu durumun Türk akademisinin geleceği açısından önemli bir zafiyet doğuracağını söyledi.