OLANI, BİTENİ GÖR BE TÜRKOĞLU..! (Yorumsuz)

     Türkiye 5 şehidine ağlarken, adam Artvin’de "İsrail’in evlatları ne kadar kıymetli ise Filistin’in evlatları da o kadar kıymetlidir" diye nutuk atıyordu!
Doğru.
Doğru da ya bizim evlâtlarımız?
Bizim evlâtlarımızın hiç mi kıymeti yok?
   Hem Türkiye’nin kimlerin eline düştüğünü Türk Milleti’ne arzetmek, hem de istikbalin tarihçisine not düşmek için kaydediyorum ki, bir günde, Türkiye’nin 5 ayrı bölgesinde 5 şehidimizi toprağa verdiğimiz halde, Başbakanlık makamını işgal eden zat, bu törenlerden hiçbirine iştirak etmemiştir!
Bir şehit anasını teselli etmemiştir!
Bir şehit balasını bağrına basmamıştır.
Bir şehit eşinin gözyaşını silmemiştir!
Helikoptere atlayıp, Artvin’den Sivas’a gelemez miydi?
Herhalde bizim evlâtlarımızın hiç kıymeti yok ki gelmemiştir!
Kondelize’nin Abdullah’ı da gelmemiştir!
Diğer Başbakan Yardımcıları da gelmemiştir!
İçişleri Bakanı da gelmemiştir!
Milli Savunma Bakanı da gelmemiştir!
Hükûmeti temsilen Allah’ın bir tek kulu gelmemiştir törenlere!
Milletvekilleri de gelmemiştir!
Kara Kuvvetleri Komutanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı, Jandarma Genel Komutanı gelmiştir.
Diğer komutanlar gelmiştir.
Ama hükûmeti temsilen bir tek kişi gelmemiştir!
    Demek ki, Türk Devleti’nin bekası ve Türk Milleti’nin itin kopuğun ayakları altında ezilmemesi için hayatlarının baharında toprağa düşen Türk delikanlılarının kıymeti yoktur!
    Gözyaşıyla yakıldığı anlaşılan o firaklı seferberlik türküsünde terennüm edildiği gibi "büyütüp, besleyip, asker ettikleri" biricik evlâtlarının "gidip gelmemesi" koç gibi yiğitlerin bir kahpe kurşunla toprağa düşmesi hükûmetin umurunda değildir demek ki.
    Demek ki, kendilerini yerden yere vuran karayazılı analar, tabutun üstüne kapanıp ağlayan nazlı bacılar, çöken ocaklar, yurdu yuvası yakılan gencecik gelinler ve içi kan ağladığı halde "vatan sağolsun" diyen mağrur babalar kimsenin umurunda değil!
Ben bir Türkmen balasının, gözpınarlarında, bir damla yaş belirmesin diye dünyayı yakarım be!
Kimin hükûmetisiniz siz?
Adamın, vahameti idrak etmesi için 5 şehidin ardından 8 şehit daha vermek gerekiyormuş.
Ben bu yazıyı "terörle ilgili tedbirlerin alınacağı söylenen" Bakanlar Kurulu toplantısı bitmeden yazıyorum.
    Yüreği Türklük için çarpmayanlar, Türkiye’nin Türkler’e ait olduğunu kabul etmeyenler, kendilerinin Gürcü, karılarının Arap olduğunu ilan etmek ihtiyacı duyanlar Türk’ün ıstırabını idrake muktedir değiller ki tedbir alabilsinler.
Tedbir alacaklarmış…
Hadi oradan!
Mevcut kanunları uyguluyor musunuz ki yeni tedbirlerden bahsediyorsunuz bana?
    Teröre karşı tedbir almak, Genelkurmay Başkanı’nın ve Kara Kuvvetleri Komutanı’nın ikazlarına rağmen, Terörle Mücadele Tasarısı’nın yasalaşmasını aylarca engelleyenlerin işi değildir.
Hep birlikte göreceğiz ki tedbir alsalar da uygulamayacaklardır!
Çünkü Türk’ün yarası, bunlar için duvar deliğidir!
Bakın şair dostum Dursun Elmas ne diyor:
Olanı biteni gör de Türkoğlu
Bunları defterden sil be Türkoğlu
——————————-
Necdet Sevinç- Tercüman Gazetesi  17.06.2006

Son Haberler

ÖĞRENCİ GELİŞİM RAPORLARI UYGULAMASINDAN VAZGEÇİLSİN!

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında uygulamaya konulan öğretim programlarının amacına uygun ve işlevsel bir...

2026 YILI ÜLKEMİZE VE DÜNYAYA BARIŞ, HUZUR VE MUTLULUK GETİRSİN

Genel Başkanımız Talip Geylan, yeni yıl dolayısıyla yayınladığı mesajında, 2026 yılının başta ülkemiz olmak...

PROJE OKULLARINA ATAMA İLE İLGİLİ KARAR

Üyemizin, 2025 Yılı Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Özel Program Ve Proje Okuluna Öğretmen Atama...

MÜLAKAT MAĞDURLARINDAN GENEL BAŞKANIMIZI ZİYARET

2023 KPSS sonuçlarına göre ilk 20 bine girerek atanmaya hak kazanan ancak mülakatlarda elenerek mağdur edilen öğretmenlerimiz, 25.12.2025 tarihinde Genel Başkanımız Talip Geylan’ı ziyaret etti.