ÖĞRETMENLERDEN TÜRKÜLÜ ‘EŞ DURUMU’ PROTESTOSU

Milli Eğitim Bakanlığı’nca doğu illerine atanan öğretmenler, eş durumu tayinleri nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti çektikleri kliple dile getirdiler.

Eşlerinden, çocuklarından ayrı olarak görev yapan öğretmenler, halk türküsü olan "Ah şu eller, gurbet eller" türküsünün sözlerini değiştirerek kendilerine göre uyarladı. Yılda iki defa yapılan eş durumu tayinlerinin bir defaya indirilmesi sonucunda hayatlarının daha da zorlaştığını belirten öğretmenler, " Bizler Doğu’nun kuş uçmaz kervan geçmez bölgelerinde görev yapan ve vatan aşkıyla hizmet veren öğretmenleriz. Bilindiği üzere Sayın Milli Eğitim Bakanı yılda iki kez yapılan özür grubu atamalarını tek sefere çekerek büyük mağduriyetlere sebebiyet vermiştir. Belki bir taraftan da bakıldığında haklı gerekçeleri vardır. Bunu kabul edebiliriz. Ancak bunun yanında bizlerim hangi şartta olursa olsun eşlerimize ve çocuklarımıza kavuşmamızı sağlayan, İl ve İlçe emrine atama uygulamasını kaldırarak bizlere resmen " Ya 3 yıl ücretsiz izin al ya da bekle" bonus misali puanın yeterse. Birde bu arada "ben açık okul gösterirsem gidebilirsin" demektedir. Eşime, yuvama ve yavruma kavuşabilmem için en az 8 yıl ayrı kalmam gerekiyor. Bizlerin tek istediği; Anayasada da güvence altına alınan aile bütünlüğümüzün bozulmaması. İl ilçe emrinin geri gelmesidir." diye belirtti.

Kaynak: DHA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Haberler

NORM FAZLASI RE’SEN ATAMADA BÖLGE İDAREDEN YD KARARI

Eşi zorunlu atamaya tabi personel olarak görev yapmakta olan sendikamız üyesinin norm kadro fazlası...

İLKSAN’DAN ŞEHİT EĞİTİCİMLERE VEFA

İLKSAN Genel Müdürlüğü, 09.12.2025 tarihinde Ankara Atatürk Orman Çiftliğinde şehit öğretmenlerimiz için oluşturulan hatıra ormanında fidan dikimi töreni düzenledi.

NORM FAZLASI ATAMADA YENİ YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARLARI

Sendikamız üyelerinin norm kadro fazlası olduğu gerekçesiyle re’sen, aile birliği mazeretine uygun olmayan bir yere atanması üzerine açılan davalarda yürütmeyi durdurma kararları verilmiştir.