Öğretmen Odası Ses Veriyor!

Genel Başkanımız Talip Geylan, mazerete bağlı atamalarda tüm kontenjanların başvuruya açılmasını ve taleplerin karşılanmasını isteyerek, özellikle  50 km mesafeden uzak ve üç yıl çalışma şartını tamamlamış öğretmenlere mutlaka ilçe emri hakkı verilmesi gerektiğini söyledi.

Genel Başkanımız Talip Geylan açıklamasında şunları kaydetti: 

“Öğretmenlerimizin mazerete bağlı atamaları 18 Ocak 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. 

Unutulmamalıdır ki, mazeret tayin talebi KEYFİYET değil ZORUNLU bir durumdur.

Özellikle aile birliğinin sağlanması, son derece makul ve insani bir taleptir.

Meslektaşlarımızın Milli Eğitim Bakanlığı’ndan beklentisi, tüm kontenjanların başvuruya açılarak başvuru taleplerinin karşılanmasıdır. Bu anlamda, uzun yıllardır İL İÇİ TAYİN bekleyen eş durumu mağduru öğretmenlerimiz için İLÇE EMRİ uygulamasının da hayata geçirilmesi önem arz etmektedir. Çünkü öyle ilçelerimiz vardır ki, bir çok ilin birbirine olan mesafesinden çok daha fazla uzaklıktadır. 50 km mesafeden uzak ve üç yıl çalışma şartını tamamlamış öğretmenlerimize mutlaka ilçe emri hakkı verilmelidir.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’in ÖĞRETMEN ODALARINDAN yükselen bu haklı talebe kayıtsız kalmayacağına inanıyorum.”dedi.

Son Haberler

“ÖĞRETMENLER ORTAK MÜCADELE PLATFORMU”DAN SENDİKAMIZA ZİYARET

Atama umutlarını diri tutmak amacıyla “Öğretmenler Ortak Mücadele Platformu” çatısı altında bir araya gelen...

BAYRAĞIMIZA UZANAN ELLER KIRILIR

Mardin’in Nusaybin ilçesi ile Suriye’nin Kamışlı kenti arasındaki sınır hattında, terör örgütü yandaşları tarafından...

IRAK TÜRKMENLERİ EĞİTİM PROJESİ: GELECEĞE KÖPRÜ, TÜRKLÜĞE HİZMET

Türk Eğitim-Sen, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) ve Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği ortaklığında,...

GELİŞİM RAPORLARI KARNE VASFINDA DÜZENLENMELİDİR!

Genel Başkanımız Talip Geylan, okul öncesi ile ilkokul 1 ve 2. sınıflar için hazırlanan...