Arama Yapın

NORM UYGULAMASI MAĞDURLARI İÇİN MEB’E BAŞVURDUK

Bilindiği üzere MEB tarafından Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 53. Maddesi ile MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 19.09.2016 tarih ve 2016/19 sayılı Genelgesi doğrultusunda norm kadro fazlası öğretmenlerin atama işlemleri gerçekleştirilmiştir. Ancak, bu kapsamda yapılan atama işlemlerinde, tercihlerine atanamayan ya da tercihte bulunmayan öğretmenlerin valiliklerce re’sen atamaları yapılırken mazeret durumlarının dikkate alınmaksızın mağduriyetlere sebebiyet verildiğine dair Sendikamıza bilgiler ulaşmaktadır. 
Türk Eğitim-Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, norm fazlası olduğu gerekçesiyle, mazeret durumu gözetilmeksizin uzak ilçelere atanan öğretmenlerin durumlarının yeniden değerlendirilmesi hususunda talepte bulunduk.

İlgili yazımız için tıklayınız 

 

Son Haberler

8. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİMİZİ AÇIKLADIK

8. Dönem Toplu Sözleşme öncesi Türkiye Kamu-Sen olarak taleplerimizi basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladık.

MANİSA 2 NO’LU ŞUBEMİZ EĞİTİM ÇALIŞANLARIMIZA HAYIRLI OLSUN

Türk Eğitim Sen Manisa 2 No’lu Şube Genel Merkezimizin 17.07.2025 tarihli 117 No’lu kararıyla kurulmuştur.

KAMU ÜNİVERSİTELERİ DAİRE BAŞKANLARI DERNEĞİ’NDEN GENEL BAŞKANIMIZA ANLAMLI ZİYARET

Kamu Üniversiteleri Daire Başkanları Derneği Genel Başkanı Mevlüt Bahçevan ve yönetim kurulu üyeleri, Genel Başkanımız Talip Geylan’ı ziyaret etti.

İNSANLIK DÜŞMANI İSRAİL “VADEDİLMİŞ HEZİMETİ” YAŞAYACAK

Genel Başkanımız Talip Geylan, İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Geylan, “Gazze’de 50 binden fazla masumu katleden, fütursuzca bölge ülkelerine saldıran insanlık düşmanı İsrail illa ki ‘Vadedilmiş hezimeti’ yaşayacaktır” dedi.