MEB’TEN YENİ BİR HAKSIZLIK; İSTEK DIŞINDA BRANŞ DEĞİŞTİRME

       Bu dilekçe neticesinde durumları düzeltildiği takdirde mesele kalmaz. Düzeltilmediği takdirde cevabın kendilerine ulaştığı günden başlayarak 60 gün içinde idare mahkemelerine başvurmaları gerekmektedir.
       Yazdığınız dilekçeye MEB tarafından cevap verme süresi 30 gündür. 30 gün içinde dilekçenize cevap verilmedi ise, talebinizin ret edildiğini kabul ederek idare mahkemesine başvurabilirsiniz.

2) İsteği dışında branşı değiştirilen öğretmen, kendisine tebliğ edilen yazı veya kararnameyi ilgi göstererek, tebliğden itibaren 60 gün içerisinde yapılan işlemin iptali istemiyle direkt olarak idare mahkemesine başvurabilir.
        Davalar kişisel olarak açılmalıdır.
        Bu durumda yapılan işlemler hiçbir yönetmeliğe dayanmadığından ve yapılanların her öğretmene göre değişik branşlara geçirme veya çeşitli uygulamalarla bu işlerin ayrı ayrı yapılmasından dolayı, kişiye özellik arz etmektedir. Bu sebeple davanın kişisel olarak açılması gerekmektedir.
         Sendikamız üyelerine ücretsiz hukuki yardım ve ücretsiz avukatlık hizmetleri şubelerimizin aracılığıyla anlaşmalı avukatlarımız tarafından verilmektedir.
       Türk Eğitim-Sen haksızlığa uğrayan herkesin yanındadır.
       Çünkü;
TÜRK EĞİTİM-SEN TÜRKİYE’NİN SENDİKASIDIR

Son Haberler

ÖĞRENCİ GELİŞİM RAPORLARI UYGULAMASINDAN VAZGEÇİLSİN!

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında uygulamaya konulan öğretim programlarının amacına uygun ve işlevsel bir...

2026 YILI ÜLKEMİZE VE DÜNYAYA BARIŞ, HUZUR VE MUTLULUK GETİRSİN

Genel Başkanımız Talip Geylan, yeni yıl dolayısıyla yayınladığı mesajında, 2026 yılının başta ülkemiz olmak...

PROJE OKULLARINA ATAMA İLE İLGİLİ KARAR

Üyemizin, 2025 Yılı Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Özel Program Ve Proje Okuluna Öğretmen Atama...

MÜLAKAT MAĞDURLARINDAN GENEL BAŞKANIMIZI ZİYARET

2023 KPSS sonuçlarına göre ilk 20 bine girerek atanmaya hak kazanan ancak mülakatlarda elenerek mağdur edilen öğretmenlerimiz, 25.12.2025 tarihinde Genel Başkanımız Talip Geylan’ı ziyaret etti.