MEB’TEN YENİ BİR HAKSIZLIK; İSTEK DIŞINDA BRANŞ DEĞİŞTİRME

       Bu dilekçe neticesinde durumları düzeltildiği takdirde mesele kalmaz. Düzeltilmediği takdirde cevabın kendilerine ulaştığı günden başlayarak 60 gün içinde idare mahkemelerine başvurmaları gerekmektedir.
       Yazdığınız dilekçeye MEB tarafından cevap verme süresi 30 gündür. 30 gün içinde dilekçenize cevap verilmedi ise, talebinizin ret edildiğini kabul ederek idare mahkemesine başvurabilirsiniz.

2) İsteği dışında branşı değiştirilen öğretmen, kendisine tebliğ edilen yazı veya kararnameyi ilgi göstererek, tebliğden itibaren 60 gün içerisinde yapılan işlemin iptali istemiyle direkt olarak idare mahkemesine başvurabilir.
        Davalar kişisel olarak açılmalıdır.
        Bu durumda yapılan işlemler hiçbir yönetmeliğe dayanmadığından ve yapılanların her öğretmene göre değişik branşlara geçirme veya çeşitli uygulamalarla bu işlerin ayrı ayrı yapılmasından dolayı, kişiye özellik arz etmektedir. Bu sebeple davanın kişisel olarak açılması gerekmektedir.
         Sendikamız üyelerine ücretsiz hukuki yardım ve ücretsiz avukatlık hizmetleri şubelerimizin aracılığıyla anlaşmalı avukatlarımız tarafından verilmektedir.
       Türk Eğitim-Sen haksızlığa uğrayan herkesin yanındadır.
       Çünkü;
TÜRK EĞİTİM-SEN TÜRKİYE’NİN SENDİKASIDIR

Son Haberler

YÖNETİCİ GÖREVLENDİRME YÖNETMELİĞİNE DAVA AÇTIK

Türk Eğitim Sen, 30.01.2026 tarih ve 33153 sayılı resmi gazete yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı...

IRAK TÜRKMEN EĞİTİMCİLERİNDEN GENEL BAŞKAN TALİP GEYLAN’A ANLAMLI ZİYARET

Irak Türkmen Eğitimciler Öğretmen Örgütü Başkanı Ali Gülboy ve beraberindeki heyet, 11 Şubat 2026...

 

ÖZEL EĞİTİM ANAOKULLARINDA GÖREV YAPAN ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNE DE HAFTADA 1 SAAT EK DERS...

TÜRK EĞİTİM SEN ÜYELERİNE;MEB EKYS 2026 YAZILI SINAVINA HAZIRLIK DUYURUSU

2026 yılı Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (MEB EKYS) kapsamında uygulanacak...