MEB’DEN YİNE KILAVUZ OYUNU

 Milli Eğitim Bakanlığınca “2010 Yılı Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu” yayınlandı.

Ancak kılavuzun 1. Başvuruda Dikkat Edilecek Hususlar bölümündeki “Kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunun kapanması veya norm kadro uygulaması nedeniyle istekleri dışında, idarî tasarrufla görev yerleri değiştirilen öğretmenler, bulundukları eğitim kurumunda çalışılması gereken iki yıllık sürenin hesabında daha önceki eğitim kurumlarında geçen süreleri müştereken değerlendirilerek yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.” 

Paragrafının sabahki kılavuzda var iken öğleden sonra bu paragraf apar topar kılavuzdan, hem de hiç haber bile verilmeden çıkartıldı.

İl içi tayin istemlerinde kadrolarının bulunduğu eğitim kurumu kapandığı için yada norm fazlası olduğu için görev yeri değiştirilenlerin hizmet süresi hesabında önceki ve sonraki görev yerlerindeki sürenin müşterek hesaplanmasını öngören bu hükmün kılavuzdan sessizce çıkarılması bu konumda olan öğretmenlerimizi mağdur edecektir.

Türk Eğitim Sen olarak, MEB’i daha önce de yaptığı bu kılavuz oyunlarından vazgeçmeye  çağırıyor, olayın yorumunu eğitim çalışanlarına bırakıyoruz.

TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ 

Son Haberler

GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZ ORHAN KÜTÜK, ELAZIĞ’DA 5. GELENEKSEL OKÇULUK TOYUNA KATILDI.

Genel Başkan Yardımcımız Orhan Kütük, 15-16 Mayıs 2026 tarihlerinde gerçekleştirilen Elazığ programı kapsamında bir...

PROJE OKULLARINDA KEYFİLİK SONA ERDİRİLMELİDİR!

Genel Başkan Yardımcımız İrfan Kılınçer, 11-14 Mayıs 2026 tarihlerinde Sinop’ta bir dizi istişare ve...

EYUDER’DEN UAESEB’E ALTIN MEŞALE ÖDÜLÜ UAESEB “YILIN SİVİL TOPLUM KURULUŞU”ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ.

Türk Eğitim-Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği Genel Başkanı Talip Geylan, 13 Mayıs 2026 tarihinde Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) tarafından düzenlenen 17. Uluslararası Eğitim Yönetimi Forumu’na katıldı. Genel Başkan’a UAESEB Genel Sekreteri Cengiz Kocakaplan da eşlik etti.

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE MÜJDE İSİYORUZ.BAYRAM İKRAMİYESİ GÖREVİ BAŞINDAKİ MEMURLARA DA VERİLSİN!

Genel Sekreterimiz Selahattin Dolgun, 9 Mayıs 2026 tarihinde Mersin 1 No.lu Şube tarafından düzenlenen...