MEB’DEN HIRİSTİYANLIK AÇILIMI MI?

            Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunun 06.12.2007 tarih ve 198 sayılı kararı ile 2008-2009 yılından itibaren 5 yıl süre ile ders kitabı olarak okutulması kabul edilen ve Cüneyt ÇEVİK ve Mustafa ÖZKAN tarafından yazılan İlköğretim 3. Sınıf Matematik ders kitabın da bir skandala daha imza attı

            Anılan kitabın 95. sayfasında “Doğal Sayılarla Çarpma İşlemi “ anlatılırken verilen “Sümela Manastırını her gün ortalama 315 kişi ziyaret ediyor. Manastırı 3 günde toplam kaç kişi ziyaret eder?” sorusu ve soru ile ilgili Sümela Manastırı görsel materyaline yer verilmiş. Yine aynı kitabın 100. sayfasında aynı konu anlatılırken “Akdamar Adası’nı her gün 100 kişi ziyaret ediyor 3 günde kaç kişi ziyaret eder?” sorusu ve Akdamar Kilisesi görseli de bulunuyor.

 

            Konunun anlatılması açısından bu tip örneklerin kullanılabileceğini düşünenler olabilir. Fakat kitabın tamamı incelendiğinde hiçbir konuda bu tip dini temaların kullanılmadığını görüyoruz. Selimiye cami, Topkapı Sarayı, Çifte Minareli Medrese, Rumeli Hisarı gibi kendi dini ve tarihi sembollerimiz dururken geçtiğimiz günlerde büyük reklamlarla hıristiyan ayinleri düzenlenen tarihi mekanların soru ve kitapta kullanılmasını anlamak mümkün değil.

 

            Ülkemizin Türk ve Müslüman kimliğini vurgulamak gerekirken, son dönemde moda haline gelen Anadolu’daki gayri-müslim tarihi kalıntı ve kültürleri ön plana çıkarma çabalarının bir parçası olarak gördüğümüz, bu kitaptaki, örneklemeleri Türk Eğitim-Sen olarak  anlamakta zorlanıyoruz.

 

            Minik beyinlerimize, çocuklarımıza Anadolu’nun Türk-İslam kimliğinin dışında bilgiler verilmeye çalışılmasını ve Milli Eğitim Bakanlığı gibi adında “Milli” kelimesi bulunan bir bakanlığın buna imza atmasını anlamak mümkün değildir.

 

            Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerini, bu konuda kamuoyunu bilgilendirmeye çağırıyoruz.

           

 

TÜRK EĞİTİM-SEN GENEL MERKEZİ           

 

 

 

 

 

 

Son Haberler

“ÖĞRETMENLER ORTAK MÜCADELE PLATFORMU”DAN SENDİKAMIZA ZİYARET

Atama umutlarını diri tutmak amacıyla “Öğretmenler Ortak Mücadele Platformu” çatısı altında bir araya gelen...

BAYRAĞIMIZA UZANAN ELLER KIRILIR

Mardin’in Nusaybin ilçesi ile Suriye’nin Kamışlı kenti arasındaki sınır hattında, terör örgütü yandaşları tarafından...

IRAK TÜRKMENLERİ EĞİTİM PROJESİ: GELECEĞE KÖPRÜ, TÜRKLÜĞE HİZMET

Türk Eğitim-Sen, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) ve Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği ortaklığında,...

GELİŞİM RAPORLARI KARNE VASFINDA DÜZENLENMELİDİR!

Genel Başkanımız Talip Geylan, okul öncesi ile ilkokul 1 ve 2. sınıflar için hazırlanan...