Arama Yapın

MEB, YARGI KARARLARINI TANIMIYOR MU?

Bilindiği üzere Türk Eğitim Sen olarak, 18.06.2014 tarih ve 29034 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelikte yer alan bir kısım düzenlemelerin iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle açtığımız davada, Danıştay 16. Dairesinin 2015/10784 E. sayılı ve 24.03.2015 tarihli kararıyla Yönetmeliğin 21. Maddesinde “bağımsız anaokulları” ibaresine yer verilmemesine ilişkin eksik düzenlemenin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir. İlgili kararda belirtilen eksik düzenleme yönünden davalı idareler tarafından yapılan itiraz, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun YD İtiraz No: 2015/1154 sayılı ve 26.11.2015 tarihli kararıyla reddedilmiştir. Buna karşılık, mahkeme kararının gerekçeleri yok sayılarak, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 10. Maddesi ile 18.06.2014 tarih ve 29034 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin “Rehberlik alan öğretmeni norm kadrosu” başlıklı 21. Maddesinin ( b ) bendi ile üçüncü fıkrasında yapılan değişiklikte, “Anaokulları hariç olmak üzere” denilmek suretiyle Anaokullarında Rehber Öğretmen norm kadrosuna yer verilmemiştir.

Türk Eğitim Sen olarak,  Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte Anaokullarında Rehber Öğretmen norm kadrosuna yer verilmemesine ilişkin düzenleme mahkeme kararlarına açıkça aykırı olduğundan, bu hususta mahkeme kararına uygun olarak yeniden düzenleme yapılması için MEB’e talepte bulunduk.

 

İlgili yazımız için tıklayınız 

Son Haberler

8. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİMİZİ AÇIKLADIK

8. Dönem Toplu Sözleşme öncesi Türkiye Kamu-Sen olarak taleplerimizi basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladık.

MANİSA 2 NO’LU ŞUBEMİZ EĞİTİM ÇALIŞANLARIMIZA HAYIRLI OLSUN

Türk Eğitim Sen Manisa 2 No’lu Şube Genel Merkezimizin 17.07.2025 tarihli 117 No’lu kararıyla kurulmuştur.

KAMU ÜNİVERSİTELERİ DAİRE BAŞKANLARI DERNEĞİ’NDEN GENEL BAŞKANIMIZA ANLAMLI ZİYARET

Kamu Üniversiteleri Daire Başkanları Derneği Genel Başkanı Mevlüt Bahçevan ve yönetim kurulu üyeleri, Genel Başkanımız Talip Geylan’ı ziyaret etti.

İNSANLIK DÜŞMANI İSRAİL “VADEDİLMİŞ HEZİMETİ” YAŞAYACAK

Genel Başkanımız Talip Geylan, İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Geylan, “Gazze’de 50 binden fazla masumu katleden, fütursuzca bölge ülkelerine saldıran insanlık düşmanı İsrail illa ki ‘Vadedilmiş hezimeti’ yaşayacaktır” dedi.