Arama Yapın

MAAŞLARA 3.96 ZAM!!!

ANADOLU AJANSININ HABERİ
Kamu personelinin maaş hesabında esas alınan katsayılar ile sözleşmeli personelin maaş tavanları yeniden belirlendi.
Katsayılar, yüzde 3,96 artışa göre tespit edildi.
Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Karar, 1 Temmuz 2008’den geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.
Buna göre, aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge rakamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayısı 0,051448, memuriyet taban aylığı göstergesine uygulanacak taban aylık katsayısı 0,6812, iş güçlüğü, iş riski, temininde güçlük ve mali sorumluluk zamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak yan ödeme katsayısı ise 0,016313 olarak yeniden tespit edildi.
Karara uyarınca, 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3. maddesinin c bendi uyarınca sözleşmeli olarak çalıştırılan personelin mevcut ücret tavanı 2 bin 701 YTL’ye yükseltildi. "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar"ın 3. maddesinin birinci fıkrasında yer alan ücret tavanı, 2 bin 395 YTL’ye çıkarıldı.
En yüksek devlet memuru olan Başbakanlık Müsteşarının aylık sözleşme ücret tutarı da 2 bin 787 YTL oldu.
 Bakanlar Kurulu Kararı eki listelerdeki kurum ve kuruluşların hizmet sözleşmesi esaslarında yer alan ve 2008/13055 sayılı Kararname ile yükseltilmiş bulunan taban ve tavan ücretleri, yüzde 3,96 oranında artırıldı. İlgili mevzuatı uyarınca vize edilmiş sözleşmeli personel pozisyonlarının, 2008/13055 sayılı kararname ile yükseltilmiş bulunan taban ve tavan ücretleri, yüzde 3,96 oranında artırıldı.
Çeşitli statülerde sözleşmeli olarak çalıştırılanların mevcut brüt sözleşme ücretleri, yüzde 3,96 oranında artırıldı.
2006/10603 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 1. maddesinde yer alan "2260" gösterge rakamı "2660" olarak değiştirildi.

Son Haberler

KAMU ÜNİVERSİTELERİ DAİRE BAŞKANLARI DERNEĞİ’NDEN GENEL BAŞKANIMIZA ANLAMLI ZİYARET

Kamu Üniversiteleri Daire Başkanları Derneği Genel Başkanı Mevlüt Bahçevan ve yönetim kurulu üyeleri, Genel Başkanımız Talip Geylan’ı ziyaret etti.

İNSANLIK DÜŞMANI İSRAİL “VADEDİLMİŞ HEZİMETİ” YAŞAYACAK

Genel Başkanımız Talip Geylan, İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Geylan, “Gazze’de 50 binden fazla masumu katleden, fütursuzca bölge ülkelerine saldıran insanlık düşmanı İsrail illa ki ‘Vadedilmiş hezimeti’ yaşayacaktır” dedi.

TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNDE ÜNİVERSİTELERİN GELECEĞİ DE TARTIŞILACAK!

Genel Başkanımız Talip Geylan, Bengü Türk Tv’de yayınlanan Söz Hakkı programında, 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde Türk Eğitim Sen’in üniversitelere yönelik taleplerinden bazılarını gündeme getirdi.

TOPLU SÖZLEŞME MASASININ İTİBARI KORUNSUN!

Genel Başkanımız Talip Geylan, 15.07.2025 tarihinde Bengü Türk Tv’de yayınlanan Söz Hakkı programının canlı yayın konuğu oldu. Geylan, 8. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri öncesinde Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen’in talep ve beklentilerini sıraladı.