M.E. BAKANIMIZ AKTÖRLÜĞE ÖZENDİ

Öğretmenlikte davranış dilinin, sözden daha önemli olduğunu ifade eden Bakan Çelik, (Bakanların da davranış dili, sözleri ve düşüncelerininde önemli olduğu bir nebze olsun artık alaşılmalıdır) 1. sınıfa başlayan öğrencilerin anaokuluna gitmişlerse pek sıkıntı yaşamadıklarını ancak gitmemişlerse sorunlarla karşılaşacaklarını anlattı. Bunun, “ilk gün sendromu” olduğunu söyleyen Bakan Çelik, sıkıntıları aşabilmek için bir program hazırlandığını kaydetti. Bu öğrencilerin, okul henüz kalabalık değilken oyun ortamında okula alışmalarının sağlanacağını belirten Bakan Çelik, okula yeni başlayan çocukların anne-babalarından ayrılamadıklarını ifade ederek, “Bu uygulamayla birlikte bunlar şüphesiz sıfırlanmayacaktır. Ama ben bu bir haftalık uygulamanın çok ciddi faydalar sağlayacağına inanıyorum” dedi.
Çağdaş Drama Derneği’nin, uyum için hazırlanan programa katkıda bulunduğunu ifade eden Bakan Çelik, “Öğrencilerimize ev ortamını aratmayacak şekilde bir hazırlık içinde olmamız gerekiyor. Öğrenci evden okula sevinçle gelmedi. Anne-babası tarafından adeta sürüklenerek okula götürülen bir öğrencinin durumu hiç de iç açıcı değildir. Eskiden ben hatırlarım, paydos zili çaldığı zaman öğrenciler adeta kapıdan birbirlerini ezerek kaçarlardı” diye konuştu. Toplantıyı izleyen öğretmenlerin “Şimdi de aynı” sözleri üzerine Çelik, “Tabii, derslerin bittiği saatlerde böyle olmasını algılamak zor değildir. Neticede memurların en sevmedikleri zaman, pazarı pazartesi gününe bağlayan gecedir, en sevdikleri ise cumayı cumartesi gününe bağlayan gece…” dedi (Bu cevabın konuyla ne alakası var ve sayın Bakan tarafından memurlara olan bu sataşmanın nedenini, aslında neyi ima ettğini anlayan var mı?) 
Bakan Çelik, daha sonra Çağdaş Drama Derneği’nin, okula yeni başlayan bir çocuğun tepkilerinin dile getirildiği dramada rol aldı. Doğaçlama yöntemiyle canlandırılan oyunda, Çelik okulların açıldığı ilk gün çocuğunu okula götüren bir veliyi canlandırdı. Bir öğretmenin “çocuğu” canlandırdığı oyunda, Bakan Çelik ile sınıf öğretmeni, çocuğunun okulda kalmasını sağlamak için dil döktü. (Öğretmenlerin hemen her zaman çok kolay bir şekilde becerdiği bu işte acaba sayın Bakan ne kadar başarılı olabilmiştir, o konuda bir yorum yok malesef.)

Not: Mavi yazılı sözler Türk Eğitim-Sen’e aittir.
Kaynak: www.meb.gov.tr

Son Haberler

ÖĞRENCİ GELİŞİM RAPORLARI UYGULAMASINDAN VAZGEÇİLSİN!

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında uygulamaya konulan öğretim programlarının amacına uygun ve işlevsel bir...

2026 YILI ÜLKEMİZE VE DÜNYAYA BARIŞ, HUZUR VE MUTLULUK GETİRSİN

Genel Başkanımız Talip Geylan, yeni yıl dolayısıyla yayınladığı mesajında, 2026 yılının başta ülkemiz olmak...

PROJE OKULLARINA ATAMA İLE İLGİLİ KARAR

Üyemizin, 2025 Yılı Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Özel Program Ve Proje Okuluna Öğretmen Atama...

MÜLAKAT MAĞDURLARINDAN GENEL BAŞKANIMIZI ZİYARET

2023 KPSS sonuçlarına göre ilk 20 bine girerek atanmaya hak kazanan ancak mülakatlarda elenerek mağdur edilen öğretmenlerimiz, 25.12.2025 tarihinde Genel Başkanımız Talip Geylan’ı ziyaret etti.