KONCUK: TAM PUAN ALANLAR DA ATANDI

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, dün yapılan öğretmen atamalarında kopya skandalında tam puan alan şüphelilerin de bulunduğunu iddia etti.

KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı’nda yaşanan kopya skandalı nedeniyle ertelenen öğretmen atamaları dün yapıldı.

Türk Eğitim Sen ise, yaklaşık 30 bin kadroya yapılan atamalarla öğretmen olanlar arasında, kopya skandalında tam puan alan şüphelilerin de bulunduğunu iddia etti.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, iptal edilen KPSS’de tam puan alan adayların T.C Kimlik numaraları ile atama sorgulamalarını yaptıklarını ve büyük bir kısmının bakanlık tarafından atandığını tespit ettiklerini söyledi.

Koncuk, şunları söyledi:

"İptal edilen sınavda 120 net yapan adayların büyük bir çoğunluğu atanmış, hatta birinci tercihine atanan adayların ağırlıklı olması da dikkatimizi çekti. Biz elimizdeki T.C Kimlik numaraları ile gerekli sorgulamayı yaptık. İptal edilen sınavda tam puan alanların bir kısmı yenilenen sınava girmemiş, bir kısmı da tercih yapmamış. Ama ikinci sınava girerek gerekli puanı alan bazı tam puancılar atanmış. Bunlar, kopyacı olma ihtimali yüksek olanlar.

Aslında burda bakanlığın yapacağı birşey de yok. Önemli olan savcılıktan gelecek sonuç. Kopyacılar en kısa zamanda tespit edilmeli ve onların atamalarının iptal edileceği duyurulmalı. Bu vicdansızlar, ‘Atamam iptal edilecek’ korkusuyla yaşamalı. Binlerce masum insanın emeğini çiğneyip, hakkını yiyen hırsızlar bu endişeyle yaşamalı."

Kaynak: NTV

 

Son Haberler

ŞUBE MÜDÜRLERİ VE EĞİTİM MÜFETTİŞLERİNE YÖNELİK MALİ DÜZENLEME OLUMLU BİR ADIMDIR; ANCAK KAPSAMI GENİŞLETİLMELİ VE ADALET ESAS ALINMALIDIR

11 Temmuz 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile il millî eğitim müdür...

PROJE OKULU ATAMALARINDA İPTAL KARARI

Kocaeli İlinde proje okulu kapsamında bulunan Fen Lisesinde öğretmen olarak görev yapan Sendikamız üyesinin,...

MİLLÎ MÜCADELE, MİLLETİMİZİN ORTAK HAFIZASIDIR

Genel Başkanımız Talip Geylan, son günlerde kamuoyunda “Kurtuluş Savaşı mı, Millî Mücadele mi?” ekseninde...

TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN “AKRAN ZORBALIĞI VE SUÇA KARIŞAN ÇOCUKLAR” ANKETİ

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi, okullarda ve okul çevresinde yaşanan akran zorbalığı ile suça karışan...