KONCUK: TAKİPSİZLİK KARARI MİLLETİN VİCDANIYLA ÖRTÜŞMÜYOR

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının ”YGS’deki şifre” iddialarına ilişkin soruşturmayla ilgili verdiği takipsizlik kararıyla ilgili olarak, ”Karar, milletin vicdanında oluşan kararla örtüşmemektedir” dedi.

Koncuk, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının kararının kendisini şaşırtmadığını belirterek, ”Böyle bir sonuç çıkmasını bekliyordum. Çünkü savcılığın bunun dışında bir kanaati oluşmuş olsaydı ÖSYM, YGS sonuçlarını ilan etmezdi” değerlendirmesinde bulundu.

    
”Kararın milletin vicdanında oluşan kararla örtüşmediği” yönündeki düşüncesini dile getiren Koncuk, ”Şifreleme yönteminin varlığını tespit eden savcılığın bu şifreleme yönteminin herhangi bir kişiye verilmediğini nasıl tespit ettiğini merak ediyorum, bu nasıl bulunabilir” diye konuştu.

    
YGS’nin ”millet vicdanında sabıkalı” olduğunu öne süren Koncuk, ”Savcılığın kararı milletin kararını değiştirecek boyutta değildir” dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Son Haberler

YÖNETİCİ GÖREVLENDİRME YÖNETMELİĞİNE DAVA AÇTIK

Türk Eğitim Sen, 30.01.2026 tarih ve 33153 sayılı resmi gazete yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı...

IRAK TÜRKMEN EĞİTİMCİLERİNDEN GENEL BAŞKAN TALİP GEYLAN’A ANLAMLI ZİYARET

Irak Türkmen Eğitimciler Öğretmen Örgütü Başkanı Ali Gülboy ve beraberindeki heyet, 11 Şubat 2026...

 

ÖZEL EĞİTİM ANAOKULLARINDA GÖREV YAPAN ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNE DE HAFTADA 1 SAAT EK DERS...

TÜRK EĞİTİM SEN ÜYELERİNE;MEB EKYS 2026 YAZILI SINAVINA HAZIRLIK DUYURUSU

2026 yılı Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (MEB EKYS) kapsamında uygulanacak...