Arama Yapın

KONCUK: DEVLET AKLI DEDİĞİMİZ ANLAYIŞIN ER YA DA GEÇ HAYATA GEÇECEĞİNE İNANIYORUZ

OHAL işlemleri için inceleme komisyonu kurulmasını değerlendiren Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Gecikmiş bir uygulama olmakla birlikte olumlu bir gelişme olarak görüyoruz" dedi. 
İhraçların geri dönüşünün önemli olduğunun altını çizen Genel Başkan İsmail Koncuk, "Türkiye Kamu-Sen olarak mağdurlar hep gündemimizdeydi, adalet ve hukuk istedik. Devlet aklı dediğimiz anlayışın er, geç hayata geçeceğine inanıyoruz" dedi. 
Genel Başkan İsmail Koncuk değerlendirmesinde; 
"OHAL işlemleri inceleme komisyonu kurulmasını gecikmiş bir uygulama olmakla birlikte olumlu bir gelişme olarak görüyoruz.Hayırlı olsun. 
Öncelikle Türkiye Kamu Sen olarak ilk günden beri söylediğimiz hukuk içerisinde kalınması talebimiz tam olmasa da kısmen karşılanmış olacak. 
Dava açma süresini geçirmiş mağdurlara dava hakkı verilmesi de önemlidir.Daha önemlisi yargının usulüne göre iş ve işlem yapacak olmasıdır. 
Burada usulüne uygundan kastım, idarelerden alınan savunma vb delillere göre karar verilecek olmasıdır ve eski davalar da geçerli olacaktır. 
Komisyon kararlarının yargı denetimine açık olması önemlidir.Talebimiz komisyona sendikalardan şeffaflık ve katılımcılık gereği üye alınmasıdır. 
Komisyonun hızla kurulması, hızla dilekçelerin toplanması  ve hızlı karar vermesi çok önemlidir.İhraç olanların dayanacak gücü kalmamıştır. 
İhraçların geri dönüşü çok önemlidir, ancak şuan açıkta olanlarla ilgili bir başka düzenlemenin de en hızlı şekilde yapılmasını istiyoruz. 
Türkiye Kamu-Sen olarak mağdurlar hep gündemimizdeydi, adalet ve hukuk istedik.Devlet aklı dediğimiz anlayışın er,geç hayata geçeceğine inanıyoruz. 
İnanıyorum ki, insanlarımız hak aramak için AİHM kapısına muhtaç olmayacaktır, millet olarak yüksek adalet duygumuz ile bunu başarabiliriz" dedi.

 

Son Haberler

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE NİCE GÜZEL BAYRAMLARA…KURBAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN

Genel Başkanımız Talip Geylan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

DEVLET SIRRI MI GİZLİYORUZ?

Genel Başkanımız Talip Geylan, kimi il müdürlüklerinin yönetici atama sözlü mülakat sonuçlarını şeffaf listeler...

MEB’E BAĞLI RESMİ OKUL VE KURUMLARDA GÖREV YAPAN ÖĞRETMEN ÇOCUKLARI MAĞDUR EDİLMESİN!

Bilindiği üzere, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’nun Başvuru...

İKİNCİ İLLER ARASI YER DEĞİŞİKLİĞİ HAKKI VERİLSİN!

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı’nca “2025 Yılı Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme”  duyurusu 12.05.2025 tarihinde yayımlandı. Bu duyuruya göre bu yıl sıraların çalıştırılması usulü uygulanmaktadır. Söz konusu takvim gereğince; İl içi yer değiştirmeler 21.05.2025 tarihi itibariyle tamamlanmıştır. Sıraların çalıştırılması usulü sistemi ise 22.05.2025 ve 12.08.2025 tarihlerinde olmak üzere iki defa uygulanacaktır.