KEY’de İKİNCİ ÖDEME RAMAZAN’a YETİŞECEK

YAKLAŞIK 5.8 milyon vatandaşı ilgilendiren ikinci Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinde takvim belli oldu. Buna göre, ikinci KEY ödemesinden yararlanacak kişilerle ilgili listeler, 26 Haziran tarihine kadar hesaplama için Tasfiye Halindeki Emlak Bankası’na teslim edilecek. Emlak Bankası da, hesaplamaları iki ay içinde tamamlayarak ödemeleri ağustos ayı sonuna kadar yetiştirmeyi planlıyor.

SÜRE ALTI AY UZATILMIŞTI

İKİNCİ KEY ödemelerine ilişkin süre, çok sayıda itiraz dilekçesinin verilmesi nedeniyle altı ay ertelenmişti. Birinci KEY ödemesinden yararlanamayan veya KEY tutarını düşük bulan hak sahiplerinden, yaklaşık 1.5 milyon adet itiraz dilekçesi geldi. Ayrıca, 3 milyon hatalı hak sahibi ile 1.3 milyon vatandaşlık numarası tespit edilemeyen hak sahibinin bilgilerinin de kontrol edilmesi gerekiyordu. İkinci KEY ödemesinden yararlanacak kişi sayısının toplam 5.8 milyona ulaşması nedeniyle, listelerin belirlenmesine ilişkin süre 2009 yılı Bütçe Kanunu ile altı ay daha uzatılmıştı. Bu süre, 26 Haziran tarihinde dolacak. 26 Haziran tarihine kadar, tüm kamu kurumlarının ve de sosyal güvenlik kurumlarının, listeleri, Tasfiye Halindeki Emlak Bankası’na teslim etmeleri gerekiyor.

HESAPLAMALAR TEMMUZ’DA

LİSTELERİN teslim edilmesinin ardından, Tasfiye Halindeki Emlak Bankası’nın, hak sahiplerinin alacakları tutarlara ilişkin hesaplamaları başlayacak. Bu kapsamda yapılacak çalışmanın da 1.5-2 ay sürmesi bekleniyor. Hesaplamaların ardından, listeler, yayınlanması için Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na gönderilecek. Ödemelerin ise Ağustos ayı sonunda yapılması planlanıyor. Yetkililer, ödemenin Ramazan ayının başlarına yetiştirilmeye çalışılacağını kaydettiler.

İlk etapta 2.8 milyar lira ödendi

KONUT Edindirme Yardımı (KEY) hesabının tasfiyesi kapsamında hak sahiplerine ilk turda 2.8 milyar lira ödendi. Bunun yüzde 61’i olan 1 milyar 786 milyon YTL, hak sahiplerine nema ve anapara olarak verildi. KEY hesabının ilk turunda 8 milyon 384 bin hak sahibi kesinleşti.

Toplam 1 milyon 759 bin 972 kişinin TC numarası bulanamadı. 331 bin 274 kişinin ise kurum sicil numarası sıfır olarak bildirildi. 770 bin 26 kişinin sicil numaraları birden fazla kişiye ait çıktı. 958 bin 19 kişinin ismi, birden fazla kurum tarafından bildirildi. 128 bin 443 kişi adına yatırılan paylar ise yüksek gösterildi.

KONUT Edindirme Yardımı için kesilen paraların dağıtılmasında toplam 1.5 milyon kişi ödemelere itiraz ettiği için ikinci kez denetleme yapıldı. İtirazında haklı olanlara ise ağustos ayının sonuna kadar ödemeler yapılacak.

Kaynak: Star Gazetesi

Son Haberler

GENEL BAŞKANIMIZ TALİP GEYLAN, MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’Yİ ZİYARET ETTİ

Genel Başkanımız Talip Geylan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti.Ziyaret...

AYNİYAT SAYMANLARINA 3600 EK GÖSTERGE VERİLMESİ İLE İLGİLİ MAHKEME KARARI

Üniversitede 1. Derece Ayniyat Saymanı kadrosunda görev yapmakta olan Sendikamız Üyesinin, maaşının 3600 ek...

2026 ZİYA GÖKALP YILI İLAN EDİLMELİDİR!

Türk Eğitim-Sen, Türk milletinin fikir ve kültür tarihine yön vermiş büyük mütefekkir Ziya Gökalp’in doğumunun 150. yılı olan 2026 yılının “Ziya Gökalp Yılı” olarak ilan edilmesi için Cumhurbaşkanlığı makamına resmi bir yazı gönderdi.

8 YILA 1 KADEME İLE İLGİLİ OLUMLU KARAR

Sendikamız üyesi adına, sözleşmeli öğretmen olarak çalıştığı sürelerin mevzuatta belirtilen sekiz yıllık sürenin hesabında...