Sendikadan yapılan açıklamada, Bakanlıktan daha önce, 2007 yılından önceki uygulamaya dönülmesini talep ettiklerini, bu taleplerinin karşılanmaması üzerine dava açıldığı belirtildi.
Mahkeme kararının "değişikliğin istismar edildiğinin görülmesi üzerine dava konusu işlemin tesis edildiğini belirtmekte iselerde; bir eğitim ve öğretim dönemi bile uygulanmaksızın bu hakkın veriliş amacının istismar edildiğini gösterir haklı ve geçerli herhangi bir somut bilgi ve belge sunulmadan tesis edilen işlemde hukuka uyarlık bulunmamaktadır.” şeklindeki gerekçesine atıfta bulunulan açıklamada "İrade dışı oluşan hastalık nedeniyle eğitim çalışanlarımızın ekonomik ve mali haklarının ellerinden alınması hem insan haklarına hem de kamu yararına aykırıdır. Bu anlamda, eğitim çalışanlarımızın sağlık-yaşam hakkı (ayakta tedavi) ile mali hakları (ders ücreti) karşılaştırıldığında, yaşam hakkı üstün tutulması gereken değerler arasındadır. Bu nedenle söz konusu karar, eğitim çalışanlarımızın iradesi dışında oluşabilecek ayakta tedavi sebebiyle ders ücretinin kesilmesine yol açılması yönündeki haksızlığı ortadan kaldırmıştır." denildi.
Dört sevk alınması durumunda ek derslerin kesilmemesi isteğinin sendikaların ait olmadığını belirten Türk Eğitim Sen Başkanı İsmail Koncuk "Öğretmenlerin büyük bir çoğunluğunun da böyle bir talebi olmamıştır. İşin bu kadar karışmasının tek sebebi Milli Eğitim Bakanlığı ve eski Bakan Hüseyin ÇELİK’dir." dedi.
Türk Eğitim Sen ayrıca, bu yargı kararının ardından, 10.05.2008 tarihinden bu yana, dört sevkten fazla almadığı halde ek ders ücretleri kesilen tüm öğretmenlerin, kesilen ek ders ücretlerinin yasal faiziyle birlikte idareden talep edeceklerini belirti. Sendika Başkanı Koncuk "Verilen dilekçelerin ardından ek derslerin iade edilmemesi halinde, yargı yolu açıktır. Sendikamız bu konuda mağdur olan öğretmenlerimize gerekli hukuki yardımı sağlayacaktır." dedi.
Kaynak:memurlar.net