İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirmelerde 31 Aralık Tarihi Baz Alınmalıdır.

Bilindiği gibi 2023 yılı Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusunun “Başvuru Şartları” başlıklı 2. Maddesinde “30 Eylül 2023 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az üç yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak” düzenlemesi yer almaktadır.

Ancak 30 Eylül tarihinin baz alınması nedeniyle kendilerinden kaynaklanmayan çeşitli nedenlerle hizmet süresi eksik kalan öğretmenlerimiz yer değişikliği talebinde bulunamayacak, ve yaklaşık bir yıl daha eski görev yerinde çalışmak zorunda kalacaklardır.

Bu nedenle Türk Eğitim-Sen olarak,  mağduriyetlerin önüne geçebilmek adına ilgi duyurudaki il içi yer değiştirme işlemlerinde çalışılması gereken süre hesabında 30 Eylül tarihinin güncellenerek,  31 Aralık tarihinin baz alınması ve bu hususta gerekli düzenlemelerin yapılarak mağduriyetlerin giderilmesi hususunda MEB’e yazılı başvuruda bulunduk.

İlgili yazı için tıklayınız.

Son Haberler

GENEL BAŞKAN TALİP GEYLAN GÜVEN TAZELEDİ

15 Şubat 2026 tarihinde Ankara’da yapılan Türk Eğitim-Sen 8. Olağan Merkez Genel Kurulu'nda mevcut...

8. OLAĞAN MERKEZ GENEL KURULUMUZ COŞKU İLE GERÇEKLEŞTİ

Türk Eğitim Sen 8. Olağan Merkez Genel Kurulu, 15 Şubat 2026 tarihinde Ankara’da coşku...

YÖNETİCİ GÖREVLENDİRME YÖNETMELİĞİNE DAVA AÇTIK

Türk Eğitim Sen, 30.01.2026 tarih ve 33153 sayılı resmi gazete yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı...

IRAK TÜRKMEN EĞİTİMCİLERİNDEN GENEL BAŞKAN TALİP GEYLAN’A ANLAMLI ZİYARET

Irak Türkmen Eğitimciler Öğretmen Örgütü Başkanı Ali Gülboy ve beraberindeki heyet, 11 Şubat 2026...