HİZMETİÇİ EĞİTİMLERDE YOLLUK ÖDEMESİ YAPILSIN!

Bilindiği üzere 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başladığı bugünlerde öğretmenlerimiz için il milli eğitim müdürlükleri tarafından “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” müfredat değişiklerinin tanıtımı için hizmetiçi eğitim seminerleri düzenlenmekte olup bu seminerlere katılımın zorunlu tutulduğu ve seminerlerin zaman  zaman birden fazla ilçede görev yapan öğretmenlerin merkezi konumdaki bir ilçede toplanarak yapıldığı; ancak, bu seminerlere memuriyet mahalli dışından katılacak olan öğretmenlere geçici görev yolluğu ödenmeyeceği yönünde bilgiler gelmektedir.

Hizmetiçi eğitim seminerleri şeklinde düzenlenen bu faaliyetlerde, faaliyetler için alınan makam onaylarında “yolluksuz” ibarelerine yer verildiği, öğretmenlere verilen bilgide ise geçici görev yolluğunun ödenmeyeceği yönünde uygulamaların yapıldığı görülmektedir.

Ayrıca, günümüz ekonomik şartları göz önüne alındığında öğretmenlerin zorunlu olarak görevlendirildiği bu seminerlere memuriyet mahalli dışında katılmaları, öğretmenlere ekonomik açıdan katlanmak zorunda oldukları bir külfet oluşturmuştur. Bu durumda il milli eğitim müdürlükleri tarafından “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” müfredat değişiklerinin tanıtımı için planlanan hizmetiçi eğitim faaliyetlerine memuriyet mahalli dışında görevlendirilen öğretmenlere mevzuat hükümleri uyarınca geçici görev yolluğu ödenmesi gerekmektedir. Bu bağlamda, Türk Eğitim-Sen olarak, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” müfredat değişiklerinin tanıtımı için planlanan hizmetiçi eğitim faaliyetlerine memuriyet mahalli dışında katılan öğretmenlere geçici görev yolluğu ödenmesi konusunda il milli eğitim müdürlüklerinin uyarılması hususunda Milli Eğitim Bakanlığı’na talepte bulunduk.

İlgili yazı için tıklayınız.

Son Haberler

YÖNETİCİ GÖREVLENDİRME YÖNETMELİĞİNE DAVA AÇTIK

Türk Eğitim Sen, 30.01.2026 tarih ve 33153 sayılı resmi gazete yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı...

IRAK TÜRKMEN EĞİTİMCİLERİNDEN GENEL BAŞKAN TALİP GEYLAN’A ANLAMLI ZİYARET

Irak Türkmen Eğitimciler Öğretmen Örgütü Başkanı Ali Gülboy ve beraberindeki heyet, 11 Şubat 2026...

 

ÖZEL EĞİTİM ANAOKULLARINDA GÖREV YAPAN ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNE DE HAFTADA 1 SAAT EK DERS...

TÜRK EĞİTİM SEN ÜYELERİNE;MEB EKYS 2026 YAZILI SINAVINA HAZIRLIK DUYURUSU

2026 yılı Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (MEB EKYS) kapsamında uygulanacak...