ÖMK

#ÖMKmeclise Hashtag’i İle Eğitim Çalışanlarının Sesi Olduk.

Türk Eğitim-Sen, önümüzdeki günlerde TBMM gündemine gelecek olan Öğretmenlik Meslek Kanununun, adına yakışır şekilde, öğretmenlerin muhatap olduğu mevzuat ve süreçlerin kahır ekseriyetle ihtiva edecek bir düzenlenme yapılması için #ÖMKmeclise hashtag’i ile dün akşam sosyal medya üzerinden bir etkinlik düzenledi.

Türk Eğitim-Sen #ÖğretmenTekYürek Hashtag’i ile Türkiye Gündeminde İlk Sırada Yer Aldı

İstanbul Eyüpsultan’da özel bir lisede okul müdürü olan İbrahim Oktugan, bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Bu elim olayın ardından eğitim çalışanlarına yönelik şiddetti protesto etmek için 09.05.2024 tarihinde Türk Eğitim-Sen X (Twitter) üzerinden bir etkinlik düzenledi. #ÖğretmenTekYürek hashtag’i ile kısa sürede Türkiye gündeminin ilk sırasına yerleşen etkinliğimize binlerce eğitim çalışanı da paylaşımları ile destek verdi.

ÖMK’nın Yeniden Düzenlenme Süreci Bir An Önce Başlatılmalı!

Genel Başkanımız Talip Geylan, ÖMK’daki yeni düzenlemenin nihai sonuca bir an önce ulaşması gerektiğini söyleyerek, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sürelerinin kısaltılmasını istedi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu Hakkında Görüş ve Önerilerimizi MEB’e Sunduk.

Türk Eğitim-Sen olarak öğretmen yetiştirmeden, öğretmen atamalarına, öğretmenlerin tayin ve nakillerinden, öğretmenlerin hizmet içi eğitimlerine, kariyer basamaklarından, yönetici atamalarına, mali, sosyal ve özlük haklarından, öğretmenlere yönelik şiddetin önlenmesine, hatta öğretmenlerin emeklilik sürecine kadar birçok hususu içeren görüş ve önerilerimizi çalıştay raporumuzla birlikte MEB’e sunduk.

ÖMK’da Yeni Süreç, Kapalı Kapılar Arkasında “Ben Bilirim” Anlayışına Saplanmadan Yürütülmelidir.

Genel Başkanımız Talip Geylan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in geçtiğimiz günlerde Öğretmenlik Meslek Kanunu'na yönelik yaptığı açıklama hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Doğal Afet Nedeniyle Kariyer Basamakları Sınavına Giremeyen Öğretmenlerimizin Mağduriyeti Giderilsin

Türk Eğitim-Sen olarak; afet nedeniyle 19.11.2023 tarihinde online olarak yapılan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavına katılamayanların hak kaybı ve mağduriyetlerinin giderilmesi için, gerekli çalışmaların yapılarak, sınav hakkı verilmesi hususunda; MEB’e talepte bulunduk.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun İptali İstemiyle Açılan Dava İle İlgili Sendikamızın Görüş ve Taleplerini İfade Ettik.

Ana Muhalefet Partisi tarafından öğretmenlik mesleğinin, kariyer basamaklarına ayrılmasının anayasaya aykırı olduğu iddia edilmiş ve iptali talep edilmiştir. Ana Muhalefet Partisi tarafından daha öncede 30.06.2004 tarihli ve 5204 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunun 43. Maddesine aynı içerikte yapılan eklemenin iptali için Anayasa Mahkemesine dava açılmış olup, 2004/83E. , 2008/107K. Sayılı kararı ile istemin reddine karar verilmiştir. Anayasa Mahkemesi öğretmenlerin kariyer basamaklarına ayrılmasında hukuka aykırılık görmemiş, hatta mesleğin çekici kılınması amaçladığından söz ederek kariyer basamaklarında yükselemeyen öğretmenlerin hak kaybının olmadığını vurgulamıştır.

Öğretmenlik Meslek Kanunu Çalıştayı Yapıldı.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi, 20-23 Ocak 2023 tarihlerinde “Öğretmenlik Meslek Kanunu Neden ve Nasıl...

Öğretmenlerin %96’sının Sınava Giriyor Olması, Sınavı Onayladığı Anlamına Gelmez!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yarın gerçekleşecek olan Kariyer Basamakları Sınavı için öğretmenlere...

ÖMK Konusunda AYM Süreci Hızla Tamamlanmalıdır.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Anayasa Mahkemesi'nin Öğretmenlik Meslek Kanunu konusunu esastan...

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun İçeriği Adına Yakışır Şekilde Zenginleştirilmelidir.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 2018 yılından bu tarafa herkesin kulağının üzerine yattığı dönemde Türk Eğitim-Sen'in kesintisiz olarak Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili mücadele verdiğini söyleyerek, sendika olarak her zaman öğretmenlerin beklentileri yönünde gayret ortaya koyduklarını ve sürece müdahil olduklarını bildirdi.

614.000 Öğretmenimizin Tek Bir Tanesi Dahi Mağdur Edilemez!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, gecesini gündüzüne katan, mesai mefhumu olmadan özel hayatlarından feragat eden kendilerini öğrencilerine ve eğitime adamış olan tecrübe abidesi öğretmenlerimizin sınavla uzman ve başöğretmen yapılmasına bir kez daha karşı çıktı.