GİRİŞİMLERİMİZ SONUÇ VERİYOR. TEDAVİ YOLLUĞU SORUNU ÇÖZÜLDÜ.

Önceden yollukların gecikmesine sebep, ödenekler aynı kodlama üzerinden gönderilmiş olmasından dolayı ödenekler diğer kalemlere aktarıldığından, tedavi yolluğu ödemeleri ödenek yetersizliğinden dolayı aylar hatta yıllarca ödenmemiştir. Yapılan değişiklikten sonra gönderilen yolluk ödemeleri yalnızca yolluk ödemelerinde kullanılacaktır.
Türk Eğitim Sen olarak tedavi yolluklarında yaşanan sorunun “Analitik Bütçe Sınıflandırılması” esasından kaynaklandığını belirterek konu ile ilgili haber yapmıştık.
Yollukların ödenmemesi ve  gecikmelerinden  dolayı konu  Toplu Görüşme ve Kurum İdari Kurul toplantılarına taşındı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı yetkilileri ile görüşmeler  ve konuyla ilgili yazışmalar yapıldı. Bakanlık sonunda teklifimiz doğrultusunda bir değişikliğe giderek, sorun çözülmüş oldu.

 

Son Haberler

GENEL BAŞKAN TALİP GEYLAN GÜVEN TAZELEDİ

15 Şubat 2026 tarihinde Ankara’da yapılan Türk Eğitim-Sen 8. Olağan Merkez Genel Kurulu'nda mevcut...

8. OLAĞAN MERKEZ GENEL KURULUMUZ COŞKU İLE GERÇEKLEŞTİ

Türk Eğitim Sen 8. Olağan Merkez Genel Kurulu, 15 Şubat 2026 tarihinde Ankara’da coşku...

YÖNETİCİ GÖREVLENDİRME YÖNETMELİĞİNE DAVA AÇTIK

Türk Eğitim Sen, 30.01.2026 tarih ve 33153 sayılı resmi gazete yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı...

IRAK TÜRKMEN EĞİTİMCİLERİNDEN GENEL BAŞKAN TALİP GEYLAN’A ANLAMLI ZİYARET

Irak Türkmen Eğitimciler Öğretmen Örgütü Başkanı Ali Gülboy ve beraberindeki heyet, 11 Şubat 2026...