GENEL BAŞKAN:“HER AN BİR ENGELLİ OLABİLECEĞİMİZİ UNUTMAYALIM.”

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Genel Başkan Geylan mesajında şunları kaydetti:

“Her an bir engelli olabileceğimiz unutmayalım. Asıl engelimiz; engelli vatandaşlarımızın bedensel farklılıkları değil, onların haklara, hizmetlere ve bilgiye erişmelerinin önündeki fiziksel ve yasal engellerdir.

Devletimiz, engellilerimizin, tüm vatandaşlarımız gibi eşit haklara, fırsat ve imkanlara sahip şekilde yaşayabileceği, nitelikli ve her düzeyde erişilebilir eğitim hakkına sahip olmaları için gerekli tedbirleri almalıdır.

Şehirlerin tasarımı, sosyal yaşam alanları, konutlar, kamu binaları, toplu taşıma araçları vs. başta olmak üzere, kamusal alandaki her hizmet alanı vatandaşlarımızın yaşamındaki engelleri kaldırmaya yönelik düzenlenmelidir.

Engelli vatandaşlarımızın ekonomik ve sosyal anlamda yeterince desteklenmeleri halinde bilim, sanat ve siyaset başta olmak üzere toplumsal hayatın her alanında daha üretken olabildikleri görülecektir.

Engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmak için hep beraber sorumluluk üstlenmeliyiz.”

Son Haberler

“ÖĞRETMENLER ORTAK MÜCADELE PLATFORMU”DAN SENDİKAMIZA ZİYARET

Atama umutlarını diri tutmak amacıyla “Öğretmenler Ortak Mücadele Platformu” çatısı altında bir araya gelen...

BAYRAĞIMIZA UZANAN ELLER KIRILIR

Mardin’in Nusaybin ilçesi ile Suriye’nin Kamışlı kenti arasındaki sınır hattında, terör örgütü yandaşları tarafından...

IRAK TÜRKMENLERİ EĞİTİM PROJESİ: GELECEĞE KÖPRÜ, TÜRKLÜĞE HİZMET

Türk Eğitim-Sen, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) ve Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği ortaklığında,...

GELİŞİM RAPORLARI KARNE VASFINDA DÜZENLENMELİDİR!

Genel Başkanımız Talip Geylan, okul öncesi ile ilkokul 1 ve 2. sınıflar için hazırlanan...