Genel Başkan Yardımcısı Kütük, Kırıkkale’de Eğitim Çalışanları ile Bir araya Geldi.

Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kütük, 24.12.2022 tarihinde Kırıkkale Şubesinin teşkilat toplantısına katıldı. Toplantıda Kırıkkale Şube Başkanı Yücel Karabacak, şube yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve işyeri temsilcileri ile üyelerimiz de hazır bulundu.

Kütük ve beraberindeki heyet, Kırıkkale Öğretmenevi müdür yardımcısı Ali Ertekin’i de ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini ilettik.

Şube binasını da ziyaret eden Kütük, eğitim çalışanlarının sorunlarını masaya yatırarak, çözüm önerileri üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Gerçekleşen enflasyon ve zorunlu tüketim harcamalarını ön plana yerleştiren bir zam politikası belirlenmelidir.

Bir konuşma yapan Orhan Kütük, ekonomik sorunlara değindi. Kamu çalışanlarının yüksek enflasyon karşısında alım gücünün giderek düştüğünü söyleyen Kütük, bunun önüne geçilmesi için ek zam yapılması, refah payı uygulaması getirilmesi, enflasyon farkının aylık ödenmesi gerektiğini belirtti. Ücretlere hedeflenen enflasyona dayalı zam değil, gerçekleşen enflasyon ve zorunlu tüketim harcamalarını ön plana yerleştiren bir zam politikası belirlenmesine vurgu yapan Kütük, eğitim çalışanlarına ödenen tüm ek ödemelerin emekli maaşı hesabına dâhil edilmesinin de önemine dikkat çekti.

Kütük, gelir vergisi dilimlerine karşılık gelen gelir vergisi matrahı artış oranının memur maaş katsayısı artış oranının altında kaldığına vurgu yaparak, “Bu noktada tüm kamu çalışanlarının aylık ve ödemelerinde gelir vergisi diliminin yüzde 15’e sabitlenmesini talep ediyoruz” dedi.

ÖMK Çalıştayı Bir Dönüm Noktası Olacak.

Orhan Kütük, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun içeriğinin zenginleştirilmesi, kariyer sınavı başta olmak üzere öğretmenlerimizi mağdur eden sorunlu alanların revize edilmesi, öğretmenlerin talep ve beklentilerinin karşılık bulması için Türk Eğitim-Sen’in 20-23 Ocak 2023 tarihinde “Öğretmenlik Meslek Kanunu Çalıştayı” düzenleyeceğini hatırlattı. Çalıştayın bir dönüm noktası olacağını söyleyen Kütük, “Türkiye’nin dört bir yanından öğretmen, okul idarecisi, özel kurum temsilcisi, akademisyenler, bürokratlar, bakanlık müfettişleri, eğitim yöneticileri, uzmanlarla kanunun eksiklikleri mercek altına alınacak, ihtiyaçlar belirlenecek, öneriler oluşturularak Milli Eğitim Bakanlığı, kanun koyucular ve siyasi parti temsilcileri ile paylaşılacak. Amacımız meslek kanununun adına yakışır şekilde geliştirilmesidir. Bu yapılırsa, öğretmenlerimiz yıllardır özlemini duyduğu kanuna kavuşmuş olacaktır” diye konuştu.





Son Haberler

2025 YILI ÜLKEMİZE VE TÜM İNSANLIĞA BARIŞ, HUZUR GETİRSİN

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

OCAK AYI E-BÜLTENİ YAYINDA

Ocak ayı bültenimizi yayımladık! Sendikamızın güncel faaliyetlerini, eğitim dünyasındaki gelişmeleri ve üyelerimize yönelik çalışmalarımızı...

HERKESTEN GELİRİ ORANINDA VERGİ ALINSIN!

Genel Başkan Yardımcımız Selahattin Dolgun, 24-27 Aralık 2024 tarihlerinde Adana’da şube, kurum/okul ziyaretlerinde bulundu.

YÖK MÜ, YOK MU?

Üniversitelerle ilgili önemli açıklamalar yapan Geylan, üniversitelerimizde yaşanan keyfi uygulamalara dikkat çekti.