GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZ ORHAN KÜTÜK İSTANBUL 8, 9 NO’LU VE YALOVA ŞUBELERİMİZİN İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI

Genel Başkan Yardımcımız Orhan Kütük, 19-21.09.2024 tarihlerinde İstanbul 8, 9 No’lu ve  Yalova Şubelerimizin düzenlediği istişare toplantılarına katıldı. Toplantılarda, İstanbul 8 No’lu Şube Başkanı Remzi Özmen, İstanbul 9 No’lu Şube Başkanı İbrahim Ender Aktan, Yalova Şube Başkanı Mustafa Deviren, şubelerin yönetim kurulu üyeleri, denetleme, disiplin kurulu üyeleri, ilçe temsilcileri ve sayıda davetli de hazır bulundu.

Genel Başkan Yardımcımız Orhan Kütük İstanbul temasları çerçevesinde bir dizi ziyaret da gerçekleştirdi. Bu kapsamda, Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ceylan’ı ziyaret etti. Genel Başkan Yardımcımız daha sonra Bakırköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Arzuoğlu’nu ziyaret ederek, eğitimin ve eğitimcilerin güncel sorunları hakkında istişare etti.

Türk Eğitim Sen yetkiyi ya alacak ya alacak!

İstişare toplantılarında konuşma yapan Genel Başkan Yardımcımız Orhan Kütük, “Eğitim çalışanları çok iyi biliyor ki;  Türk Eğitim-Sen’in durduğu yer, her daim ve tavizsizce her durum ve koşulda eğitim çalışanları ile mensubu olmaktan şeref duyduğumuz büyük Türk milletinin yanıdır. Türk Eğitim Sen’in otuz iki yıldır geçmişi tertemizdir, kazanımlar, hak mücadelesi ve başarılarla doludur. Bugüne kadar hiçbir üyemizin başını öne eğdirmedik. Eğitim çalışanları şundan emin olsun: Türk Eğitim Sen olarak tek derdimiz eğitimin ve eğitim çalışanlarının hak, kazanım ve talepleridir. Bundan sonra da sorumluluğumuzun gereğini titizlikle yerine getireceğiz. Çalışanların beklenti ve isteklerine ses olurken aynı zamanda sonuç almaya ve çözüme odaklı aktif duruş sergilemeye devam edeceğiz. Türk Eğitim Sen yetkiyi ya alacak ya alacaktır!” dedi.

Eğitim çalışanları ekonomik ve sosyal sıkıntılarla cebelleşirken, onların motivasyonlarını ve dolayısıyla eğitim hizmetini olumsuz etkileyecek durumlara artık dur denilsin!

Öğretmenlik Mesleği Kanunu süreçleri hakkında açıklamalarda bulunan Kütük, “Öğretmenlik Meslek Kanunu, 23 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde dönemin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından 2023 Eğitim Vizyon Belgesi’nde Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılacağının açıklanmasıyla gündemimize girdi. O andan itibaren de sendika olarak öğretmenlerin statüsünün sağlam bir zemine kavuşturulması ve artırılması için yapılacaklara her zaman destek olduk. Ancak, Türk Eğitim-Sen olarak diyoruz ki; “Öğretmen atama, nakil ve istihdam modeli, yönetici atama sistemi, yıpranma payı, izin ve ödül sistemi düzenlemesi, maaş karşılığı ders saatleri düzenlemesi ve teşvik uygulaması,  şiddete karşı tedbirler gibi konuların yer almadığı, öğretmenlerin muhatap olduğu mevzuat ve süreçlerin tek bir çatı altında toplanmadığı bir kanun, tam anlamıyla Öğretmenlik Meslek Kanunu olamaz! Tam anlamıyla bütüncül bir biçimde ortaya koyan ve düzenleyen maddelerin de bulunması gerekir. ÖMK eksiklerle çıkmıştır ve bu düzenleme içeriği itibariyle adına yakışmamıştır. Zaten eğitim çalışanları ekonomik ve sosyal sıkıntılarla cebelleşirken onların motivasyonlarını ve dolayısıyla eğitim hizmetini olumsuz etkileyecek durumlara artık dur denilsin!” diye konuştu.

Mülakat ısrarı hüsran ile sonuçlandı

Öğretmen mülakatları hakkında önemli değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Yardımcımız Orhan Kütük: “Bilindiği gibi mülakat sonuçlarını gösteren sistem erişeme bir açıldı, bir kapandı.  O sürede sonuçlarını gören kimi genç meslektaşlarımız farklı aralıklarda puanlar verildiğini ifade ediyorlar. Bilindiği gibi  Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin, ‘Mülakatlara açılan dava nedeniyle şu an 20 bin öğretmenle alakalı süreç uzamış durumda’ diyerek gecikmenin nedenini sendikalara yükledi. Nedense Milli Eğitim Bakanlığı’nın mahkeme sonucunu bekleyeceği tuttu! Haftalar öncesinde Türk Eğitim-Sen olarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na bir çağrıda bulunarak; ‘Evet, Danıştay’da yürütülen hukuki süreç var ancak Danıştay ne karar verirse versin, süreci kesintiye uğratmayacak şekilde mülakatlarda tüm adaylara KPSS puanına mütenasip puan verilsin ve 20 bin genç meslektaşımız okulları ile buluşsun. Gelinen noktada, Türk Eğitim-Sen olarak, sözleşmeli öğretmen istihdamına ilişkin mülakat düzenlemesini içeren yönetmelik maddesinin öncelikle yürütmesinin durdurulması ve devamında iptali talebiyle açtığımız davada, Danıştay tarafından yürütmeyi durdurma talebimiz reddedilmiştir. Ancak sürecin uzamaması için bu karara karşı sendikamızca itiraz yoluna başvurulmayacaktır. Tabi buna rağmen sürecin yakın bir zamanda sonuçlanmama ihtimali yüksektir. Bu durumda 2024 yılı içinde atama yapılması da mümkün olmayacaktır. Dolayısıyla şu anda yapılması gereken, tüm adaylara KPSS puanına mütenasip mülakat puanı verilmesinin sağlanmasıdır” şeklinde konuştu.

Son Haberler

AKADEMİK ZAM KAÇINILMAZDIR!

Genel Başkanımız Talip Geylan, 2024-2025 akademik yılının açılışı dolayısıyla bir açıklama yaptı.

ÜNİVERSİTE İDARİ PERSONELİNİN NAKİL SORUNU ÇÖZÜLSÜN

Bilindiği gibi 2022-2023 yılları 6. Dönem Toplu Sözleşme ve 2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem...

SİNOP ÜNİVERSİTESİ YÖNETİMİNDE İRADE KİMDE?

Genel Başkanımız Talip Geylan, Sinop Üniversitesi’nde aynı sendikanın yöneticileri, temsilcileri ve üyelerinin üniversite yönetiminde yer aldığına dikkat çekerek, “Bu yönetim tablosuyla birlikte, söz konusu sendikanın, çok kısa sürede %100 sayısal artış sağlamasını da ‘sendikal cazibeyle’ açıklamazsınız sanırım” dedi.

MEDENİYET BİR YILDIR İNSANLIK DRAMINA KÖR, SAĞIR, DİLSİZ!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Gazze'de bir yıldır devam eden İsrail zulmünü bir kez daha lanetledi.