Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan Kırşehir’deydi.

Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan, 26.03.2024 tarihinde Kırşehir’de istişarelerde bulundu. Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yasin Gülşen’i ziyaret eden Kocakaplan, ardından Kırşehir Şubemizin düzenlediği teşkilat buluşmasına katıldı. Toplantıda Kırşehir Şube Başkanı Hüdai Pakel, Şube Denetim, Disiplin Kurulu Üyelerimiz, ilçe temsilcilerimiz ve Kadın Komisyonlarımız da hazır bulundu. Kocakaplan Kırşehir programı kapsamında şube hizmet binasında teşkilat yöneticilerimizle de bir araya geldi.

Mobbinge maruz kalan eğitim çalışanlarımıza yönelik yasal düzenleme yapılmalı ve gerekli olan psiko-sosyal destek hizmeti devlet tarafından verilmelidir.

Toplantılarda bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan, eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına değindi. Bu olayların eğitimi kesintiye uğrattığını, eğitimcilerin motivasyonunu düşürdüğünü bildiren Kocakaplan, Türk Eğitim-Sen’in 2019 yılında TBMM’ye milletvekilleri aracılığıyla ilettiği eğitimde şiddetin engellenmesine yönelik kanun teklifinin hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Şiddete yönelik önleyici ve etkili tedbirler alınmasının önemine dikkat çeken Kocakaplan, mobbing sorununa da vurgu yaptı. Kocakaplan, “Mobbingle mücadele için inceleme ve izleme kurullarının oluşturulması gerekmektedir. Mobbinge maruz kalan başta öğretmenlerimiz ve eğitim çalışanlarımız olmak üzere tüm devlet memurlarının korunmasına yönelik yasal düzenleme yapılmalı ve gerekli olan psiko-sosyal destek hizmeti devlet tarafından verilmelidir” dedi.

Ailelerin parçalanmaması için il/ilçe emri hakkı getirilmelidir.

MEB tarafından özür grubu yer değiştirmelerinde verilen hakkın, öğretmenlerin beklenti ve ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olduğunu bildiren Kocakaplan, bu noktada il/ilçe emri uygulamalarının yapılmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirtti. Ailelerin parçalandığına vurgu yapan Kocakaplan, “İller arasında özür tayini isteyen öğretmenlerimiz için il emri hakkı getirilmelidir. Bulunduğu ilçede 3 yıl çalışma şartı ve özrünün bulunduğu ilçe ile görev yeri arasında 50 kilometrenin üzerinde mesafe bulunan il içi eş özrüne sahip öğretmenlerimize de ilçe emri hakkı verilmelidir” diye konuştu.

MEB Görevde Yükselmelerde Kadro Kısıtlaması Kaldırılmalıdır.

Kocakaplan yaptığı konuşmada MEB Görevde Yükselmelerde kadro kısıtlaması getirildiğini hatırlatarak, bunun sınavdan yüksek puan alan birçok kişinin atanamaması anlamına geleceğini bildirdi. MEB in boş kadro olarak ilan ettiği çoğu kadronun 1. Derece kadro olduğuna dikkat çeken Kocakaplan, bu nedenle ilgili genelge kapsamında atama yapılmasının mümkün olmadığını bildirdi. Kocakaplan, konuyla ilgili olarak Türk Eğitim-Sen’in Cumhurbaşkanlığına yazılı talepte bulunduğunu, bu konuda kadro kısıtlamasının kaldırılmasını istediğini kaydetti.

MEB bütçesinden her okulumuza öğrenci başına ve okulun fiziki şartları göz önüne alınarak ödenek ayrılmalıdır.

Okullarımızın maddi yönden büyük sıkıntılar yaşadığını ifade eden Kocakaplan, ödeneklerin son derece yetersiz kaldığını bildirdi. Bazı okullarımız için ödenek tahsis edilmediğini de söyleyen Kocakaplan, “Adeta okullarımız kendi kaderlerine terk edilmiş, tüm yük ve sorumluluk okul müdürlerinin omuzlarına yüklenmiştir. Bu nedenlerle Türk Eğitim-Sen’in teklifi üzerine alınan 19. MEB Şurası Kararlarına uygun olarak Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden her okulumuza öğrenci başına ve okulun fiziki şartları göz önüne alınarak ödenek ayrılmalıdır” dedi.

Kocakaplan konuşmasında illerde kurulan ödül ve değerlendirme komisyonlarına ildeki çalışan sayısının yüzde 10’u kadar üyesi bulunan sendikaların da temsilci vererek, katılım sağlayabilmesini istedi.

Sözleşmeli statüde çalıştırılan akademik ve idari personel kadroya geçirilmelidir.

Üniversitelerle ilgili de açıklama yapan Genel Başkan Yardımcımız Cengiz Kocakaplan, akademik ve idari kadrolarda sözleşmeli personel çalıştırılması uygulamasına son verilmesini, sözleşmeli statüde çalıştırılan akademik ve idari personelin kadroya geçirilmesini istedi.

“Araştırma fonlarından öğretim elemanlarının eşit şekilde yararlanabilmesi için projeler unvan gözetilmeksizin, objektif olarak değerlendirilmeli ve bu doğrultuda bağlayıcı düzenlemeler yapılmalıdır.” diyen Kocakaplan sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayrıca, kurumlarda kadro yokluğu gerekçesiyle veya görevde yükselme unvan değişikliği sınavının açılmaması sonucu unvanları ile farklı kadrolarda çalıştırılan 657 sayılı yasanın 4/a bendine tabii çalışanlara, bir defaya mahsus unvanlarının karşılığı olan kadroların direkt verilmesi için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalıdır.”

Son Haberler

ÖMK YÖNETMELİĞİ HAKKINDA DEĞERLENDİRME

21 Aralık 2024 tarihli 32759 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan ADAY ÖĞRETMENLİK VE ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ...

UZMAN VE BAŞÖĞRETMEN TAZMİNATLARI OCAK AYINDA YATIRILSIN!

Genel Başkan Yardımcımız Orhan Kütük, 17-18.12.2024 tarihleri arasında Bilecik ve Eskişehir’de temaslarda bulundu.

KAMU ÇALIŞANLARI EKONOMİK AÇMAZA SÜRÜKLENMESİN!

Genel Başkan Yardımcımız Selahattin Dolgun, 18-19 Aralık 2024 tarihinde Afyonkarahisar ve Kütahya’da bir dizi temaslarda bulundu.

TARLADA İZİ OLMAYANIN HASATTA YÜZÜ OLMAZ!

Genel Başkanımız Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcımız Selahattin Dolgun ile birlikte  13-14 Aralık 2024 tarihlerinde Ordu ve Trabzon’da ziyarette bulundu.