Genel Başkan Yardımcılarımız Hız Kesmeden Çalışmalarına Devam Ediyor.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Selahattin Dolgun,  Orhan Kütük ve Erhan Bayram 11.03.2022 tarihinde Erzurum 1 ve 2 No’lu Şubelerin düzenlediği istişare toplantısında üyelerimiz ile bir araya geldi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Selahattin Dolgun,  Orhan Kütük ve Erhan Bayram 11.03.2022 tarihinde Erzurum 1 ve 2 No’lu Şubelerin düzenlediği istişare toplantısında üyelerimiz ile bir araya geldi. Toplantılarda, Şube Başkanları, Şube Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe-üniversite ve iş yeri temsilcileri ile çok sayıda üyemiz de hazır bulundu.

Genel Başkan Yardımcıları Dolgun, Kütük ve Bayram; Erzurum ziyareti kapsamında Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı’yı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Bülent Çakmak’ı ve Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz’u ziyaret ederek, eğitim ve bilim çalışanlarımızın sorunları üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Daha sonra Genel Başkan Yardımcıları Dolgun, Kütük ve Bayram; 12.03.2022 tarihinde ise Bayburt Şube’nin 1. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Genel Başkan Yardımcıları yeni yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

Genel Başkan Yardımcıları Selahattin Dolgun ve Orhan Kütük, 15.03.2022 tarihinde ise Amasya, Tokat ve Çorum Şubelerinin istişare toplantısına katıldı.

Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolgun, 19 Mart 2022 tarihinde Ankara 8 No’lu Şube’nin 1. Olağan Genel Kurulu’na, 26.03.2022 tarihinde ise Adana 4 No’lu Şube’nin 1. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

İstişare toplantılarında birer konuşma yapan Genel Başkan Yardımcıları; Öğretmenlik Meslek Kanunundaki eksikliklere değindi, yönetici atamalarında mülakatın tamamen kaldırılması, sadece yazılı sınavın esas alınması ve proje okullarına yapılan yönetici atamalarının MEB Yönetici Atama Yönetmeliği’ne tabi olması talebini dile getirdi. Yoksulluğa mahkûm olmamak için çalışanlara ek zam taleplerini yineleyen Genel Başkan Yardımcıları,  yüzde 3 refah payı ve enflasyon farkının aylık olarak ödenmesi gerektiğini de belirtti. Öğretmen atama sayısının yetersizliğine dikkat çeken Genel Başkan Yardımcıları, “Sendikamızın ücretli araştırmasına göre şu anda içinde bulunduğumuz eğitim-öğretim yılında 81 ilde görevlendirilmiş olan ücretli öğretmen sayısı 86 bin 661. Yine 81 il valiliği resmi beyanlarında 121 bin 131 norm açığı var. Dolayısıyla eğitimde gidermemiz gereken önceliğimiz öğretmen açığıdır. Bu nedenle 15 bin atamaya ilaveten 70 bin atama daha yapılmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

Son Haberler

GENEL BAŞKAN TALİP GEYLAN GÜVEN TAZELEDİ

15 Şubat 2026 tarihinde Ankara’da yapılan Türk Eğitim-Sen 8. Olağan Merkez Genel Kurulu'nda mevcut...

8. OLAĞAN MERKEZ GENEL KURULUMUZ COŞKU İLE GERÇEKLEŞTİ

Türk Eğitim Sen 8. Olağan Merkez Genel Kurulu, 15 Şubat 2026 tarihinde Ankara’da coşku...

YÖNETİCİ GÖREVLENDİRME YÖNETMELİĞİNE DAVA AÇTIK

Türk Eğitim Sen, 30.01.2026 tarih ve 33153 sayılı resmi gazete yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı...

IRAK TÜRKMEN EĞİTİMCİLERİNDEN GENEL BAŞKAN TALİP GEYLAN’A ANLAMLI ZİYARET

Irak Türkmen Eğitimciler Öğretmen Örgütü Başkanı Ali Gülboy ve beraberindeki heyet, 11 Şubat 2026...