GENEL BAŞKAN TALİP GEYLAN: “BEKLENTİ, HEM EK ATAMA HEM YENİ ATAMADIR!”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ek atama başvurularının 2020 ve 2021 KPSS sonuçlarına göre yapılacağı açıklamasının huzursuzluk oluşturduğunu bildirerek,  aslında 2021 KPSS sonuçları açıklanmadan ek atama beklentisini karşılayacak şekilde 15 bin öğretmen atama sürecinin başlatılmasının doğru olacağını kaydetti.

15 bin öğretmen atamasının, 2020 ve 2021 KPSS sonuçlarına göre yapılmasının hem hukuki sorunlar doğuracağına hem de bu her iki yıl sınava girmiş atama bekleyen öğretmenlerin mağduriyetine yol açacağına dikkat çeken Genel Başkan Geylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Dün yapılan 15 bin öğretmen atama duyurusu sevinç yaratmış, aylardır EK ATAMA bekleyen genç meslektaşlarımız heyecanlanmıştı.

Ancak başvuruların 2020 ve 2021 KPSS’ye göre yapılacağı açıklaması huzursuzluk oluşturdu.

Bilahare ise 2021 KPSS sonuçlarına göre de en az 40 bin YENİ ATAMA süreci başlatılmalıydı.

İlan edildiği gibi 15 bin öğretmen atamasının, 2020 ve 2021 KPSS sonuçlarına göre yapılması, hem hukuki sorunlar doğuracak hem de bu her iki yıl sınava girmiş arkadaşlarımızın mağduriyetine yol açacaktır.

MEB’in ilan ettiği takvime göre atama sonuçları 31/01/2022 tarihinde açıklanacaktır. Göreve başlama işlemine dair ise bir duyuru yoktur. Bundan dolayı genç meslektaşlarımızda, (bu sene olduğu gibi) yeni eğitim öğretim yılında göreve başlanabileceği ve atama bekleyen diğer adaylarda da 2022’de sadece 15 bin atamayla sınırlı kalınabileceği endişesine yol açmıştır.”

 

Son Haberler

SENDİKAL VESAYETTEN KURTULMAK İÇİN TEK ÇARE TÜRKİYE KAMU SEN’DİR

Genel Başkanımız Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcımız Erhan Bayram ile birlikte 18-20 Nisan 2025 tarihlerinde Bursa, Balıkesir ve Yalova’da bir dizi istişarede bulundu.

500 BİN EĞİTİM FAKÜLTESİ MEZUNU SADECE 25 BİN ATAMA; İPİN UCU KAÇTI!

Genel Başkan Yardımcımız Erhan Bayram, 16-17 Nisan 2025 tarihlerinde bir dizi temaslarda bulundu.

MÜLAKATTA BÖLGE İDARE MAHKEMESİNDEN BİR KARAR DAHA

Bilindiği üzere, Türk Eğitim Sen olarak sözlü sınav sonucunda mağdur olan adaylara verdiğimiz hukuki destek sonucu bir mahkemeden işlemin yürütmesinin durdurulması yönünde diğer davalara emsal teşkil edecek olumlu karar verilmişti.

MİLLİ İRADENİN KOMUTA KARARGÂHI, CUMHURİYETİN KURUCU İRADESİ TBMM 105 YAŞINDA

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hakkında yaptığı basın açıklamasıdır.