GENEL BAŞKAN GEYLAN: “LİBYA, O KADAR UZAK DEĞİL!”

Libya'ya asker göndermenin önünü açacak olan tezkere bugün TBMM Genel Kurulu’nda ele alınacak. Konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Türk milleti her daim devletinin yanında ve TSK’nın destekçisi ve duacısıdır” dedi.

Geylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Libya’ya asker göndermeye izin veren Cumhurbaşkanlığı tezkeresi bugün Meclis’e gelecek. TBMM’nin alacağı karar Türk milletinin iradesini yansıtacaktır. Milletimizin, devletimizin çıkarları ve ülkemizin geleceği için gerekli olan en hayırlı kararı alacağına inanıyoruz.

Bölgemizde yaşanan her gelişmenin, ülkemizin güvenliğini etkileyeceği ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gelişmeler karşısında alacağı pozisyonun da bölgemizdeki istikrarı tayin edeceği aşikar bir gerçektir. Dolayısıyla ülke olarak bölgemizde yaşanan süreçlere kayıtsız kalamayacağımız da göz ardı edilmeyecektir.

Türk Devleti güçlü olduğunda; Balkanlar’dan Umman Denizi’ne, Kafkaslar’dan Cebelitarık Boğazı’na kadar olan geniş coğrafyada huzur hâkim olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti kudretli olduğunda, sadece Anadolu’nun güvenliği değil, imparatorluk bakiyesi bölgemizde yeniden güvenlik ve barış tesis edilmiş olacaktır. Türk milleti her daim devletinin yanında ve TSK’nın destekçisi ve duacısıdır.”

Son Haberler

TÜRK DÜNYASINDA EĞİTİM ALANINDA İŞBİRLİĞİ SÜRÜYOR

Türk Eğitim-Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği Genel Başkanı Talip Geylan ile Kırgızistan...

NORM FAZLASI RE’SEN ATAMADA YENİ BİR YÜRÜTMEYİ DURDURMA  KARARI 

Sendikamız üyesinin, norm kadro fazlası olduğu gerekçesiyle re’sen, aile birliği mazeretine uygun olmayan bir...

GENEL BAŞKAN TALİP GEYLAN GÜVEN TAZELEDİ

15 Şubat 2026 tarihinde Ankara’da yapılan Türk Eğitim-Sen 8. Olağan Merkez Genel Kurulu'nda mevcut...

8. OLAĞAN MERKEZ GENEL KURULUMUZ COŞKU İLE GERÇEKLEŞTİ

Türk Eğitim Sen 8. Olağan Merkez Genel Kurulu, 15 Şubat 2026 tarihinde Ankara’da coşku...