GENEL BAŞKAN GEYLAN: `ASIL GÖREVİMİZ ÖĞRETMENLİK.`

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 12 Ekim tarihinden itibaren tüm  ilkokul ile 8. ve 12 sınıfların yüz yüze eğitime başlanacak olmasının ardından öğretmenlere ve okul yöneticilerine ilave sorumluluklar yüklenmemesine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.   

Salgının başladığı andan itibaren öğretmenlerin ihtiyaç duyulan her yerde sorumluluk almaktan kaçmadığını belirten Genel Başkan bu dönemde öğretmenlerin devletin vatandaşa uzanan şefkat eli olduğunu kaydetti. Ancak yüz yüze eğitimin başlanmasının ardından eğitim öğretimin sürecinin sıhhatle yürütülmesi anlamında okul yöneticilerine ve öğretmenlere ilave sorumluluk yüklenmemesi gerektiğinin altını çizen Genel Başkan bu hususta MEB'in ve İçişleri Bakanlığı'nın ivedilikle tedbir alması gerektiğini söyledi.

Genel Başkan Geylan açıklamasında şunlara yer verdi: 

"Eğitim çalışanları Mart ayından itibaren salgınla mücadelede etkin rol oynadılar. Kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan Vefa Destek Gruplarında gönüllü olarak görev alan onbinlerce öğretmenimiz, bu dönemde devletimizin vatandaşa uzanan şefkat eli oldu. Sonraki süreçte de başta filyasyon ekipleri olmak üzere, ihtiyaç duyulan her yerde öğretmenlerimiz sorumluluk almaktan kaçmadılar.

Ancak 12 Ekim itibariyle tüm ilkokullarımız ile 8. ve 12. sınıflarımız yüz yüze eğitime başlıyor. Bunun yanı sıra Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımızda da yüz yüze eğitim devam ediyor.

Eğitim öğretimin başlamış olması hem öğretmenlerimiz hem de okul yöneticilerimiz için yoğun bir mesai demektir.

Dolayısıyla artık öğretmenlerimize ve okul yöneticilerimize ilave sorumluluklar yüklenilmemesi eğitim öğretim sürecimizin sıhhatle yürütülmesi anlamında önem arz etmektedir.

Bu hususta başta MEB ve İçişleri Bakanlığı olmak üzere mülki amirlerin gerekli tedbirleri ivedillikle almasını bekliyoruz."

Son Haberler

İŞGÜZARLIĞIN DANİSKASI!

Genel Başkanımız Talip Geylan, İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilişinin 105. yıl...

MEB GÖREVDE YÜKSELME YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİĞE DAVA AÇTIK Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 05.03.2026...

ÖĞRETMENLERİMİZE EK DERS ZAMMI ŞART!

Genel Sekreterimiz Selahattin Dolgun, Genel Başkan Yardımcılarımız Orhan Kütük ve Prof. Dr. Fatih İşcan...

YÜZ BİNİ AŞKIN ÖĞRETMEN EMEKLİ OLABİLİRSE, GENÇ EĞİTİMCİLER İÇİN ÖNEMLİ BİR KADRO FIRSATI DOĞACAKTIR.

Genel Başkanımız Talip Geylan ve Genel Başkan Yardımcımız İrfan Kılınçer, 12.03.2026 tarihinde Kastamonu Şubemizin...