GENEL BAŞKAN: “BİZİM VİCDANIMIZ ADALET, HAK VE HUKUK ÖLÇÜLERİDİR”

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, kamuya mülakat usulü ile yapılan memur alımlarını eleştirdi. Genel Başkan, “Subjektif bir yöntem olan mülakatla yapılan öğretmen, memur, yönetici ya da müfettiş alımı Türkiye Kamu Sen'in savunduğu bir yöntem değildir.” dedi.

Mili Eğitim Bakanlığı’na 500 müfettiş alımının da yetersiz olduğunu kaydeden Koncuk, “Teftiş Bakanlık merkezli olmalı ve kadro 3000'e çıkarılarak, ortadaki büyük haksızlık giderilmelidir.” diye konuştu.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi. “Türkiye Kamu-Sen mülakatın her türlüsüne karşıdır. Mülakatla asla başarı ölçülemez. Bize göre Mülakat=torpildir. Bu tartışılmaz bir gerçektir.

Sübjektif bir yöntem olan mülakatla yapılan öğretmen, memur, yönetici ya da müfettiş alımı Türkiye Kamu Sen'in savunduğu bir yöntem değildir.

Türkiye Kamu-Sen bugüne kadar mülakatla yapılan her türlü alıma karşı çıkmıştır. Aksini söylemek söyleyenleri zor durumda bırakacaktır.

MEB'de yapılan 500 müfettiş alımının da yetersiz olduğunu, eldeki tüm müfettişlerin de değerlendirilmesi gerektiğini açıklayan Kamu Sen'dir.

Kaldı ki, 1 milyon çalışanı bulunan MEB'i 500 müfettiş ile teftiş edeceğiz iddiasında bulunmak akıl dışıdır. Yanlıştan hızla dönülmelidir.

Milli Eğitim Bakanı Sayın  Yılmaz'a soruyorum, geride kalan müfettişleri gözden çıkararak 1 milyonluk kitleyi nasıl teftiş edeceksiniz?

Sayın Yılmaz şayet geride kalan müfettişlere de teftiş görevi verecekseniz, bunları 500 kişinin özlük haklarından mahrum bırakmak izah edilemez.

Türk Eğitim Sen olarak teklif ediyoruz, Teftiş Bakanlık merkezli olmalı ve kadro 3000'e çıkarılarak, ortadaki büyük haksızlık giderilmelidir.

Herkes şunu bilsin ki, ‘Bizim vicdanımız çıkarlarımızla ölçülü olarak çalışmaz'. Biz adalet, hak ve hukuk ölçülerinden asla ayrılmayız.”

 

Son Haberler

TÜRK EĞİTİM-SEN ÜYESİ ÖĞRETMENE YÖNELİK TEHDİDE MAHKÛMİYET KARARI

Gebze 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 2026/235 Esas ve 2026/469 Karar sayılı dosyasında, Türk Eğitim-Sen...

TÜRK EĞİTİM-SEN AÇILAN DAVALAR VE ELDE EDİLEN EMSAL KARARLARLA BİNLERCE EĞİTİM ÇALIŞANININ HAKKINI TESLİM ETMİŞTİR.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi’nin teşkilat buluşmaları ve saha çalışmaları ülke genelinde yoğun şekilde devam...

İL İÇİ YER DEĞİŞTİRMELERDE SIRALAR YIL BOYU ÇALIŞTIRILSIN!

Genel Başkan Yardımcımız Mahmut Kabayel, 5 Mayıs 2026 tarihinde Rize’de bir dizi temas gerçekleştirdi....

AKADEMİK REFORM İSTİYORUZ!

Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Fatih İşcan, 5 Mayıs 2026 tarihinde Trabzon’da bir dizi...