Arama Yapın

GENEL BAŞKAN, “BAŞBAKANA YAKIŞMAMIŞTIR” DEDİ.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Kanal A’da yayınlanan İşte Haber programına katılarak, ikinci öğretime giden öğrencilerin harç paralarının kaldırılmamasını değerlendirdi. “Sayın Başbakana yakışmadı” diyen Koncuk,  harçların ikinci öğretimde de kaldırılması gerektiğini kaydetti.

Genel Başkan Koncuk şunları söyledi: “Sayın Başbakan üniversite harçlarının kaldırılması konusunda talimat verdi. Eğer böyle bir talimat verdiyseniz, tüm harçları kaldıracaksınız. Kimse kimseyi kandırmasın. Bunda bürokratların ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in parmağı vardır. Sayın Başbakan bir söz vermiştir.  Bunu birinci öğretim, ikinci öğretim diye ayıramazsınız. Bir yiğitlik yaptıysanız ya tam yapın, ya da yapmayın. İkinci öğretime giden öğrenciler bu ülkenin vatandaşı değil mi? Sayın Başbakanın sözü havada kalmıştır, Başbakana yakışır bir durum olmamıştır. Başbakan lütfen talimat versin, sözünün arkasında olduğunu göstersin. Şu anda büyük bir inifial vardır. Harçların sadece birinci öğretimden kaldırılması bir şey ifade etmeyecek. Çünkü ikinci öğretime giden milyonlarca öğrenci ve aile bu uygulamaya ateş püskürüyor. Başbakana yakışan tavır; verdiği sözü tamamen yerine getirmesidir. Harçlar birinci- ikinci öğretim ayrımı yapılmaksızın tamamen kaldırılmalıdır.

Son Haberler

TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN 30 ÜLKEDEN GELEN ÖĞRENCİLERLE ANLAMLI BULUŞMA

Yunus Emre Enstitüsü tarafından organize edilen Türkçe Yaz Okulu kapsamında Türkiye’de bulunan UAESEB ve Türk Eğitim-Sen’in desteği ile Öğrenci Yurdumuzda konaklayan, 30 farklı ülkeden gelen 32 uluslararası öğrenciyle anlamlı bir buluşma gerçekleştirildi.

8. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİMİZİ AÇIKLADIK

8. Dönem Toplu Sözleşme öncesi Türkiye Kamu-Sen olarak taleplerimizi basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladık.

MANİSA 2 NO’LU ŞUBEMİZ EĞİTİM ÇALIŞANLARIMIZA HAYIRLI OLSUN

Türk Eğitim Sen Manisa 2 No’lu Şube Genel Merkezimizin 17.07.2025 tarihli 117 No’lu kararıyla kurulmuştur.

KAMU ÜNİVERSİTELERİ DAİRE BAŞKANLARI DERNEĞİ’NDEN GENEL BAŞKANIMIZA ANLAMLI ZİYARET

Kamu Üniversiteleri Daire Başkanları Derneği Genel Başkanı Mevlüt Bahçevan ve yönetim kurulu üyeleri, Genel Başkanımız Talip Geylan’ı ziyaret etti.