Arama Yapın

GAZİANTEP’TEKİ ŞUBE MÜDÜRÜ ATAMASINI MEB’E SORDUK

 

Türk Silahlı Kuvvetler bünyesinde Yüzbaşı rütbesi ile görev yapmakta iken, Hukuk Fakültesi bitiren ve daha sonra Kilis Milli Eğitim Müdürlüğüne avukat olarak ataması yapılan Altay TİRYAKİ isimli kişinin 657 sayılı yasanın 76. Maddesi kapsamında Bakan onayı ile Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Şube müdürü olarak atandığı bilgisinin Türk Eğitim-Sen-Genel Merkezine ulaşması ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığına yazılı başvuruda bulunduk.

Başvurumuzda; Milli Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümlerine göre “Şube Müdürlüğü” kadrolarına atanabilmek için görevde yükselme sınavına girmek ve başarı olmak gerektiğinden, gelen bilgiler doğru ise yönetmelik hükümleri dikkate alınmaksızın kanuna karşı hile yapıldığı gerekçesi ile anılan kişinin bu kadroya nasıl atandığını sorarak, her ne gerekçe ile olursa olsun sınavsız olarak atanmışsa bir an evvel atamasının iptal edilmesi talep edilmiştir.

 

İlgili yazımız için tıklayınız ( )

 

Son Haberler

8. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİMİZİ AÇIKLADIK

8. Dönem Toplu Sözleşme öncesi Türkiye Kamu-Sen olarak taleplerimizi basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladık.

MANİSA 2 NO’LU ŞUBEMİZ EĞİTİM ÇALIŞANLARIMIZA HAYIRLI OLSUN

Türk Eğitim Sen Manisa 2 No’lu Şube Genel Merkezimizin 17.07.2025 tarihli 117 No’lu kararıyla kurulmuştur.

KAMU ÜNİVERSİTELERİ DAİRE BAŞKANLARI DERNEĞİ’NDEN GENEL BAŞKANIMIZA ANLAMLI ZİYARET

Kamu Üniversiteleri Daire Başkanları Derneği Genel Başkanı Mevlüt Bahçevan ve yönetim kurulu üyeleri, Genel Başkanımız Talip Geylan’ı ziyaret etti.

İNSANLIK DÜŞMANI İSRAİL “VADEDİLMİŞ HEZİMETİ” YAŞAYACAK

Genel Başkanımız Talip Geylan, İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Geylan, “Gazze’de 50 binden fazla masumu katleden, fütursuzca bölge ülkelerine saldıran insanlık düşmanı İsrail illa ki ‘Vadedilmiş hezimeti’ yaşayacaktır” dedi.