EYLEMİMİZ BASINA BÖYLE YANSIDI

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in eğitim çalışanlarına sahip çıkmadığını söyleyerek, “Eğitim çalışanlarına sahip çıkın dedik, anketler yaptık, basında, televizyonlarda öğretmenlerin halini gösterdik ama siz sahip çıkmadınız. Biz bunları size söyledik, siz duymadınız. Bakan Çelik, kulağının üzerine yattı” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplanan 200’ün üzerinde Türk Eğitim-Sen üyesi; şef, şube müdürü, ilköğretim müfettişi, bazı milli eğitim müdür ve müdür yardımcılarının ek ödemelerden yararlandırılmamasını protesto etmek amacıyla eylem yaptı. Eğitimciler, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin’in Çelik’i eğitim çalışanlarının hakkını korumamakla suçladı. Eylem sırasında ellerinde, “Şefsin dediler kız vermediler”, “Şefim açım”, “Sorumluluk var ücret yok” şeklinde dövizler taşıyan eğitimciler, “Denge dediniz dengemizi bozdunuz”, “Ek ödeme hakkını söke söke alırız”, “Memurdan aldınız hırsıza verdiniz” şeklinde slogan attılar.

-“SAHİP ÇIKMADINIZ”-

Basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, eğitim çalışanlarına sahip çıkılması için anketler yaptıklarını ve öğretmenlerin halini gözler önüne serdiklerini anımsatarak, “Anketler yaptık basında televizyonlarda öğretmenlerin halini gösterdik. Siz bu personele, eğitim çalışanına, bu durumdayken eğitim öğretimin sorunlarını çözdüm diyemezsiniz. Biz bunları size söyledik siz duymadınız. Bakan Çelik, kulağının üzerine yattı” dedi.

-“SİZE NE GEREK VAR SAYIN BAKAN?”

Bakan Çelik’in TBMM’de yaptığı konuşmasında AB ülkelerine kıyasla GSMH’ye göre öğretmene en çok maaşı veren ülkenin Türkiye olduğunu söylediğini kaydeden Koncuk, “Siz bunu dediniz, size inana ev sahibi öğretmenin kapısını çalarak, ‘siz bu kadar kazanıyormuşsunuz, kira bu kadar oldu’ diyor” dedi. Eğitim çalışanına verilen ücretlerin Maliye Bakanı’nın kararı ile olduğunu söyleyen Koncuk, “Milli Eğitim’in geleceği Maliye Bakanının iki dudağı arasına bırakıldı. Milli Eğitimi Maliye Bakanı yönetecekse size ne gerek var Sayın Bakan? Siz ne yapıyorsunuz? Eğitim çalışanına sahip çıkmadınız” dedi.

Koncuk, şef yapılan insanların perişanlık içinde olduğunu, yetki ve sorumluluk verilmesine karşın ücret alamadığını söyledi. Koncuk, bir şefin 769.58 YTL, diğerinin 726.27 evli bir şefin ise 843.36 YTL’lik maaşının olduğunu maaş bordrolarını gösterdi. Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Çelik’in TBMM’de konuşmasında eğitim çalışanlarının durumunu AB ülkeleri ile mukayese ettiğini hatırlatarak, “AB değil de diliniz sürçtü, Afrika ülkeleri mi demek istediniz sayın Bakan” dedi.

Son Haberler

81 İLDE EŞ ZAMANLI ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİK.

Okul saldırılarında yaşamını yitiren öğretmen ve öğrencilerimizi anmak amacıyla ülkemiz genelinde eş zamanlı anma...

ŞEHİT ÖĞRETMENİMİZİ VE ÖĞRENCİLERİMİZİ ANDIK,BAŞÖĞRETMENİMİZİN ANITINA KARANFİLLER BIRAKTIK.

Türk Eğitim-Sen olarak; okul saldırılarında hayatını kaybeden öğretmen ve öğrencilerimizi anmak, eğitimde şiddeti lanetlemek amacıyla 17 Nisan 2026 tarihinde ülkemizin dört bir yanında eş zamanlı anma programları düzenledik.

GENEL BAŞKANIMIZ, HAİN SALDIRININ ARDINDAN ACILI AİLELERİMİZE  TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU.

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve tüm Türkiye’yi derin bir yasa boğan elim olayın ardından, Genel Başkanımız...

SALDIRININ YAŞANDIĞI AYSER ÇALIK ORTAOKULU’NDA ŞİDDETİ PROTESTO ETTİK!

Kahramanmaraş’ta yaşanan hain saldırının ardından Genel Başkanımız Talip Geylan, 16 Nisan 2026 tarihinde Eğitim-Bir-Sen...