ENFLASYON ZAMMINI BAŞBAKAN AÇIKLASIN

TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre, devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklileri, 2010 yılının Temmuz-Aralık dönemi için yaklaşık yüzde 0,21 oranında enflasyon farkı alacak.

Türkiye Kamu-Sen olarak ocak ayının maaşlarına yansıyacak olan bu oranın Sayın Başbakan tarafından açıklanmasını istiyoruz. Ayrıca, Sayın Başbakan’ın zam yağmuruna tutulduğumuz bugünlerde bu rakamın nasıl çıkarıldığını da açıklamasını bekliyoruz.  

 Geçtiğimiz günlerde dar gelirli vatandaşlarımızın sarıldığı simit ve çay fiyatlarına yapılan zam hepimizin malumudur. Her gün bir kaleme zam gelirken, enflasyonu düşük gösterenlere ne desek azdır. Üst üste gelen zamlarla vatandaş şaşkına dönerken, özellikle yıl içinde akaryakıt ve et ürünleri başta olmak üzere, gıda ve zorunlu tüketim harcamalarındaki fiyat artışları vatandaşlarımızın belini bükerken, nasıl olur da 70 yılın en düşük enflasyon rakamı çıkar anlamakta zorlanıyoruz. Bununla birlikte, son 70 yılın en düşük enflasyon oranının açıklandığı yıl dahi, memurları enflasyona ezdirmek de AKP hükümetine has bir başarı olmuştur!

 Bilinmelidir ki, memura enflasyon farkı verilmesi bir ulufe ya da bir başarı değil; aksine başarısızlığın tescilidir. Bir yıl boyunca memur maaşlarına yapılan artışın enflasyon karşısında yetersiz kaldığının hükümetçe de onaylanmasıdır. Her yılsonunda, her seçim döneminde “memur maaşlarını reel olarak artırdık” diyenlerin, utancından yerin dibine geçmesi gereken andır. 

 Buna göre yaklaşık 1000 lira alan bir memur 2 lira 1 kuruş enflasyon farkı alacaktır. Zorunlu harcama kalemlerine yapılan zamlardan sonra açıklanan enflasyon rakamları tüm toplumda kuşkuyla karşılanmıştır. Maaşı, zorunlu harcamalarına yetmeyen kamu çalışanlarının 2 lira 1 kuruşla hangi yarasını saracağını da sayın Başbakan’ın açıklamasını bekliyoruz. 

Son Haberler

AKADEMİK REFORM İSTİYORUZ!

Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Fatih İşcan, 5 Mayıs 2026 tarihinde Trabzon’da bir dizi...

GENEL BAŞKANIMIZ TALİP GEYLAN, “BAŞ TACI ANNELERİMİZ İÇİN TÜRKÜLERLE KAHRAMAN TÜRK KADINLARI” PROGRAMINA KATILDI

Genel Başkanımız Talip Geylan, Türk Eğitim-Sen Ankara 7 No.lu Şube ile Gazi Üniversitesi Türk...

SÖZLEŞMELİ MEMURLARIN ANALIK İZNİ HAKKI İÇİN DÜZENLEME TALEP EDİYORUZ

Bilindiği üzere, 1 Mayıs 2026 tarihli Resmi Gazete’de yayımlana İlgi (a) Kanun ile 657...

NORM KADROLARIN TESPİTİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK  GÜNCELLENSİN!

Bilindiği üzere, okul ve kurumlarımızda görev yapan okul yöneticileri ve öğretmenlerin norm kadroları İlgi...