Enflasyon Farkı Maaşlara Aylık Yansıtılmalıdır

"Ocak-Mayıs arasında maaşlar resmi olarak 28,1 puan yani, 1.918 TL erimiştir" diyen Genel Başkan Kahveci, "Alım gücündeki bu azalma cebimize daha yüksek oranlarda yansımaktadır." dedi. 

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Mayıs ayı enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Kahveci;

“Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. Buna göre mayıs ayında mal ve hizmet fiyatlarına ortalama %2,98 zam geldi. Beş aylık enflasyon toplamda %35,6 oldu. Yılbaşında memur ve emeklilerin maaşlarına 6 ay için %7,5 zam yapılmıştı. Beş ayda memur ve emekli maaşlarına yapılan zammın çok daha üzerinde enflasyon oluştu. 

Geçen her an kamu çalışanlarının aleyhine işlemektedir. Ocak-Mayıs arasında maaşlar resmi olarak 28,1 puan yani, 1.918 TL erimiştir. Alım gücündeki bu azalma cebimize daha yüksek oranlarda yansımaktadır.  Gıda, akaryakıt, ulaşım, ısınma gibi giderlere açıklanan enflasyonun da üzerinde zam geldiği bu günlerde ailenin aylık harcaması da normalin üzerinde artmaktadır. 

Bu durum 6 ay sonra ödenecek enflasyon farkıyla telafi edilebilir olmaktan öteye geçmiş, daha farklı tedbirler gerektiren bir sorun haline gelmiştir.   Gerek maaşlardaki erime gerekse 2022 yılının geri kalanında beklenen enflasyon dikkate alınarak kamu çalışanlarına tatminkâr ve ekonomik gerçeklere uygun bir uygulamaya geçmemiz gerekmektedir. 

Bu nedenle ortaya çıkan erimeyi zamanında telafi etmek adına, mahsuplaşma için 6 ay beklenmeden, her ay ortaya çıkan farkın maaşlara yansıtılması ve üzerine refah payı ilave edilerek kamu çalışanlarının enflasyona ezdirilmeyeceği sözünün hayata geçirilmesi gerekmektedir”

Son Haberler

“ÖĞRETMENLER ORTAK MÜCADELE PLATFORMU”DAN SENDİKAMIZA ZİYARET

Atama umutlarını diri tutmak amacıyla “Öğretmenler Ortak Mücadele Platformu” çatısı altında bir araya gelen...

BAYRAĞIMIZA UZANAN ELLER KIRILIR

Mardin’in Nusaybin ilçesi ile Suriye’nin Kamışlı kenti arasındaki sınır hattında, terör örgütü yandaşları tarafından...

IRAK TÜRKMENLERİ EĞİTİM PROJESİ: GELECEĞE KÖPRÜ, TÜRKLÜĞE HİZMET

Türk Eğitim-Sen, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) ve Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği ortaklığında,...

GELİŞİM RAPORLARI KARNE VASFINDA DÜZENLENMELİDİR!

Genel Başkanımız Talip Geylan, okul öncesi ile ilkokul 1 ve 2. sınıflar için hazırlanan...