Arama Yapın

EKMEĞİMİZİ VATANDAŞLA PAYLAŞIYORUZ

Türk Eğitim-Sen’in de içinde bulunduğu Türkiye Kamu – Sen Nevşehir İl Temsilciliği’ne bağlı bir grup memur bugün Nevşehir Atatürk bulvarında “Ekmeğimizi İstiyoruz” adlı bir eylem gerçekleştirdi. Eylemin ardından vatandaşa ekmek dağıtan grup, hükümetten beklentilerini dile getirdi.

Eylemde konuşan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı ve Türkiye Kamu–Sen Nevşehir İl Temsilcisi Mustafa UĞUR;
   “5 yıldır ülkemiz ve ilimiz memurlarının içinde bulunduğu ekonomik tahribatın boyutunu siyasi iradeye anlatamamakla ve bu durumu mutlaka anlatabilmek için alanlardayız. Ülkemizde kamu çalışanlarının % 28’i açlık sınırının altında, % 56’sı ise açlık sınırı ile yoksulluk sınırı arasında maaş almaktadır” diyen UĞUR, Toplu görüşme sürecinde memura sıcak bir yaklaşım sergilemeyen Bakan Mehmet Ali Şahin’i kınıyoruz. Türkiye Kamu-Sen, memurlarımızın sorunlarının çözülmesi, yapılan haksız uygulamaların son bulması ve memurlarımızın açlık ve yoksulluk sınırında maaş almaktan kurtarılması için doğru bildiği yolda mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Bu sebeple hakkımız olan ekmek paramızı istiyoruz ve bu gün hükümetin memura vermek istemediği almakta zorlanan binlerce üyemiz adına ekmeğimizi vatandaşlarımızla paylaşıyoruz” dedi.

Eylemin sonunda vatandaşlara 500 adet ekmek dağıtan üyelerimiz “Memur maaş zamları konusunda son kararı verecek olan Başbakan ve Bakanlar Kurulu’nu sağduyuya davet ediyor, ADALET istiyoruz” diyerek eylemlerine son verdi.

Son Haberler

TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN 30 ÜLKEDEN GELEN ÖĞRENCİLERLE ANLAMLI BULUŞMA

Yunus Emre Enstitüsü tarafından organize edilen Türkçe Yaz Okulu kapsamında Türkiye’de bulunan UAESEB ve Türk Eğitim-Sen’in desteği ile Öğrenci Yurdumuzda konaklayan, 30 farklı ülkeden gelen 32 uluslararası öğrenciyle anlamlı bir buluşma gerçekleştirildi.

8. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİMİZİ AÇIKLADIK

8. Dönem Toplu Sözleşme öncesi Türkiye Kamu-Sen olarak taleplerimizi basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladık.

MANİSA 2 NO’LU ŞUBEMİZ EĞİTİM ÇALIŞANLARIMIZA HAYIRLI OLSUN

Türk Eğitim Sen Manisa 2 No’lu Şube Genel Merkezimizin 17.07.2025 tarihli 117 No’lu kararıyla kurulmuştur.

KAMU ÜNİVERSİTELERİ DAİRE BAŞKANLARI DERNEĞİ’NDEN GENEL BAŞKANIMIZA ANLAMLI ZİYARET

Kamu Üniversiteleri Daire Başkanları Derneği Genel Başkanı Mevlüt Bahçevan ve yönetim kurulu üyeleri, Genel Başkanımız Talip Geylan’ı ziyaret etti.