Arama Yapın

EK ÖDEME ADALETSİZLİĞİNİ ANAYASA MAHKEMESİ ÇÖZMELİDİR

            01.08.2010 tarih ve 27659 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 23.07.2010 tarih ve 6009 Sayılı “Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un 52. maddesi ile; 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 21/1/2010 tarihli ve 5947 sayılı Kanunla değişik 58 inci maddesinin (g) fıkrasına ikinci paragraf olarak eklenen;“Bu madde uyarınca 2914 sayılı Kanuna tabi personele yapılan ödemeler, (c) ve (f) fıkraları kapsamında bulunanlar haricindeki personel açısından, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 3 üncü maddesinin üçüncü fıkrasının uygulanmasında dikkate alınmaz.” hükmü uyarınca, üniversitede görev yapan idari personelin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin Ek 3. Maddesinde düzenlenen ek ödemeden yararlanma hakkı elinden alınmıştır.

            Türk Eğitim Sen olarak bahsi geçen Kanun değişikliğinden dolayı mağdur olan bir üyemiz adına İdare Mahkemesinde açtığımız davada, bu Kanun maddesinin T.C. Anayasası’nın 10. maddesine aykırı olması sebebiyle somut norm denetimine tabi tutulmak üzere Anayasa  Mahkemesine gönderilmesini talep ettik.

 

 

Son Haberler

GENEL BAŞKAN GEYLAN,  “TÜRK DÜNYASI EĞİTİM KURULTAYI”NA DAVET ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

Genel Başkanımız Talip Geylan, Türk Eğitim Sen ve Uluslararası Avrasya Eğitim Sendikaları Birliği’nin 1-5...

“YETERSİZ TEKLİFİ KABUL ETMİYORUZ” DİYEREK TÜM TÜRKİYE’DE ALANLARI DOLDURDUK

“Yetersiz teklifi kabul etmiyoruz” diyerek başlattığımız eylemlerimizin birincisini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde gerçekleştirdik.

KAMU İŞVEREN HEYETİ İLK TEKLİFİNİ AÇIKLADI

Sekizinci dönem toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında kamu işveren heyeti 2026-2027 yılları için ilk teklifini...

GENEL BAŞKANIMIZDAN “TÜRK DÜNYASI EĞİTİM KURULTAYI”NA DAVET ZİYARETLERİ

Genel Başkanımız Talip Geylan, 12.08.2025 tarihinde Türk Dil Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Harun...