EK DERS VE EK TAZMİNAT ARTIRILMALIDIR

          14.09.2011 tarih ve 28054 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin “Sözleşmeli Personel ve Ek Ödeme” başlıklı 42. maddesinin 3. fıkrasında; kadro karşılığı sözleşmeli olarak istihdam edilenler ile öğretmen kadrolarında bulunanlar (örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğretmen unvanlı kadrolardaki yöneticiler dâhil) hariç olmak üzere, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında fiilen çalışan personel ile Bakanlık merkez teşkilatı ile il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerinde görevlendirilen ve ek ders ücreti almayan öğretmenlere ek ödeme ödeneceği öngörülmüştür.

Türk Eğitim Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, özellikle büyükşehirlerde görev yapan öğretmenlerin büyük bir kısmının ek ders ücretinden yararlanamadıklarını, yararlananların ise çok düşük miktarda ek ders ücreti aldıklarını, bu sebeple ek ders birim ücretlerinin günümüz şartlarına uygun hale getirilerek net 15 TL olacak şekilde düzenlenmesini; öğretmenlerimize şuan maaşlarına dahil olmak üzere ve derece ve kademelerine göre değişmek üzere en yüksek devlet memuru maaşının katsayıyla çarpımının % 85 ile % 100’ü arasında değişen oranlarda eğitim-öğretim tazminatı ödendiğini, öğretmenlerimizin içinde bulundukları ekonomik sıkıntıları gidermekten uzak olan bu tazminat tutarlarının, en yüksek devlet memuru maaşının katsayıyla çarpımının % 85 ‘i olarak ödenenler için %170’e, % 95 olarak ödenenler için % 190’a ve %100 olarak ödenenler için % 200 seviyesine yükseltilmesini; VHKİ, memur, hizmetli, teknisyen, şoför gibi kadrolarda çalışan eğitim çalışanlarının da bu ek ödemeden yararlandırılmasını talep ettik.

 

İlgili Yazımız İçin Tıklayınız ( )

Son Haberler

VERGİDE ADALET İSTİYORUZ! KAMU ÇALIŞANLARININ ALIN TERİ VERGİLERE GİTMESİN

Genel Başkan Yardımcımız Orhan Kütük, 8-9 Nisan 2026 tarihleri arasında İzmir 1 No.lu Şube...

NORM FAZLASI RE’SEN ATAMADA YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

Sendikamız üyesinin norm kadro fazlası olduğu gerekçesiyle re’sen, aile birliği mazeretine uygun olmayan bir yere atanması üzerine açılan davada, Kırklareli İdare Mahkemesinin 2026/155 E. Sayılı ve 26.03.2026 tarihli kararıyla işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.

TÜRK EĞİTİM-SEN MERKEZ KADIN KOMİSYONU’NDAN POLİS HAFTASINDA ANLAMLI ZİYARET

Türk Eğitim-Sen Merkez Kadın Komisyonu Genel Koordinatörü Serap Gül öncülüğündeki Merkez Kadın Komisyonu heyeti,...

ÜNİVERSİTELERDE KEYFİ UYGULAMALARA SON VERİLSİN!

Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Fatih İşcan, 8 Nisan 2026 tarihinde İzmir 4 No.lu Şube Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Palabıyık ve şube yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.