EĞİTİM-ÖĞRETİM HAZIRLIK ÖDENEĞİ TÜM EĞİTİM ÇALIŞANLARINA ÖDENMELİDİR.

Bilindiği gibi Eğitim-Öğretime Hazırlık Ödeneği, yılda bir defaya mahsus olmak üzere Eylül ayında ihtiyaçların karşılanması amacıyla sadece öğretmenlerimize verilmektedir. Oysa eğitim çalışanlarını bir bütün olarak değerlendirmek, eğitimin öğretmenler dışındaki diğer unsurlarını da bu uygulamaya dahil etmek son derece önemlidir. Öğretmenler dışındaki eğitim çalışanları bu ödenekten faydalanamadığı için kendilerini dışlanmış, önemsenmemiş hissetmektedir. Üstelik bu konuda ayrım yapılması hem çalışma barışını bozmakta, hem de iş verimini düşürmektedir.

Öte yandan 2019-2020 öğretim yılında bu ödenek brüt 1.180 TL olarak ödenecektir. Bu ücret günümüz koşullarında yeterli değildir. Her şeyin ateş pahası olduğu bu dönemde bu rakam kırtasiye malzemelerinin fiyatlarının yanına yaklaşamamaktadır. Dolayısıyla Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bir yazı yazarak; öğretim yılına hazırlık ödeneğinin miktarının artırılmasını, bu ödeneğin brüt bir maaş tutarında tüm eğitim çalışanlarına ödenmesine ilişkin çalışma yapılmasını talep ettik. Eğitim-Öğretime Hazırlık Ödeneği, 950 bine yakın öğretmenimize verilebiliyorsa, 100 bin eğitim çalışanına da verilebilir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bunu ödeyebilecek güçtedir. Üstelik 100 bin kişiye daha Eğitim-Öğretime Hazırlık Ödeneği verilmesi bütçe dengelerini bozmayacaktır.

 

MEB'e Gönderdiğimiz Yazı İçin Tıklayınız.

Son Haberler

VERGİDE ADALET İSTİYORUZ! KAMU ÇALIŞANLARININ ALIN TERİ VERGİLERE GİTMESİN

Genel Başkan Yardımcımız Orhan Kütük, 8-9 Nisan 2026 tarihleri arasında İzmir 1 No.lu Şube...

NORM FAZLASI RE’SEN ATAMADA YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI

Sendikamız üyesinin norm kadro fazlası olduğu gerekçesiyle re’sen, aile birliği mazeretine uygun olmayan bir yere atanması üzerine açılan davada, Kırklareli İdare Mahkemesinin 2026/155 E. Sayılı ve 26.03.2026 tarihli kararıyla işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.

TÜRK EĞİTİM-SEN MERKEZ KADIN KOMİSYONU’NDAN POLİS HAFTASINDA ANLAMLI ZİYARET

Türk Eğitim-Sen Merkez Kadın Komisyonu Genel Koordinatörü Serap Gül öncülüğündeki Merkez Kadın Komisyonu heyeti,...

ÜNİVERSİTELERDE KEYFİ UYGULAMALARA SON VERİLSİN!

Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Fatih İşcan, 8 Nisan 2026 tarihinde İzmir 4 No.lu Şube Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Palabıyık ve şube yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.