DYK’DA GÖREV ALAN MEMURLARA ÜCRET ÖDENMELİDİR

Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2024 ve 2025 Yıllarını Kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşmenin Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Koluna İlişkin Bölümünün 20. Maddesinde, Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında açılan kurs merkezlerinde, kurs süresince fiilen çalışan memurlara bu çalışmaları karşılığında ayda 50 saati geçmemek üzere yılı merkezi yönetim bütçe kanununda belirlenen fazla çalışma saat ücretinin beş katı tutarında fazla çalışma ücreti ödeneceği, ifade edilmektedir. Buna karşılık, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında kurs süresince fiilen çalışan memurlara yapılacak ödemelere ilişkin, farklı uygulamaların olduğu, bazı kurumlar tarafından ödemelerin yapılmadığı yönünde sendikamıza bilgiler gelmektedir.

Türk Eğitim-Sen olarak;  Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında kurs süresince fiilen çalışan memurlara dayanak düzenleme kapsamında ücret ödenmesini mümkün kılacak şekilde tüm illere görüş bildirilmesi ve uygulama birliğinin sağlanması hususunda, MEB’e talepte bulunduk.

 İlgili yazımız için tıklayınız

Son Haberler

ÖĞRENCİ GELİŞİM RAPORLARI UYGULAMASINDAN VAZGEÇİLSİN!

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında uygulamaya konulan öğretim programlarının amacına uygun ve işlevsel bir...

2026 YILI ÜLKEMİZE VE DÜNYAYA BARIŞ, HUZUR VE MUTLULUK GETİRSİN

Genel Başkanımız Talip Geylan, yeni yıl dolayısıyla yayınladığı mesajında, 2026 yılının başta ülkemiz olmak...

PROJE OKULLARINA ATAMA İLE İLGİLİ KARAR

Üyemizin, 2025 Yılı Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Özel Program Ve Proje Okuluna Öğretmen Atama...

MÜLAKAT MAĞDURLARINDAN GENEL BAŞKANIMIZI ZİYARET

2023 KPSS sonuçlarına göre ilk 20 bine girerek atanmaya hak kazanan ancak mülakatlarda elenerek mağdur edilen öğretmenlerimiz, 25.12.2025 tarihinde Genel Başkanımız Talip Geylan’ı ziyaret etti.