DÖNÜŞÜM NEDENİYLE NORMU DÜŞEN YÖNETİCİLER İÇİN MEB’DEN ÖNEMLİ CEVAP

 

Türk Eğitim-Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, ilkokullarda yönetici normu verilmesi için gerekli öğrenci sayısının 150 den 75’e düşürülmesi için düzenleme yapılması ve düzenleme yapılıncaya kadar bu durumda olan yöneticilerin, Yönetmeliğin Geçici 2. maddesi kapsamında değerlendirilmeleri yönünde illere talimat gönderilmesi hususunda talepte bulunmuştuk.

Bakanlığın Sendikamıza gönderdiği 13.11.2013 tarih ve 3338174 sayılı cevabi yazısında, 6287 sayılı Kanun kapsamında ilkokul olan eğitim kurumlarında norm fazlası konumdaki yöneticilerin durumunun valiliklerce MEB Eğitim Kurumu Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “Dönüştürülen Okulların Yöneticileri” başlıklı Geçici 2. Maddesi çerçevesinde değerlendirildiği belirtilmiştir.

 

 

 

Son Haberler

SENDİKAL VESAYETTEN KURTULMAK İÇİN TEK ÇARE TÜRKİYE KAMU SEN’DİR

Genel Başkanımız Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcımız Erhan Bayram ile birlikte 18-20 Nisan 2025 tarihlerinde Bursa, Balıkesir ve Yalova’da bir dizi istişarede bulundu.

500 BİN EĞİTİM FAKÜLTESİ MEZUNU SADECE 25 BİN ATAMA; İPİN UCU KAÇTI!

Genel Başkan Yardımcımız Erhan Bayram, 16-17 Nisan 2025 tarihlerinde bir dizi temaslarda bulundu.

MÜLAKATTA BÖLGE İDARE MAHKEMESİNDEN BİR KARAR DAHA

Bilindiği üzere, Türk Eğitim Sen olarak sözlü sınav sonucunda mağdur olan adaylara verdiğimiz hukuki destek sonucu bir mahkemeden işlemin yürütmesinin durdurulması yönünde diğer davalara emsal teşkil edecek olumlu karar verilmişti.

MİLLİ İRADENİN KOMUTA KARARGÂHI, CUMHURİYETİN KURUCU İRADESİ TBMM 105 YAŞINDA

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hakkında yaptığı basın açıklamasıdır.