Dilimizde Tüy Bitti; Bu İş Sınavla Olmaz!

Genel Başkan Talip Geylan, öğretmenlerin kariyer planlamasının sınav esasına göre yapılamayacağını bir kez daha yineleyerek, MEB’in sınav uygulamasından derhal vazgeçmesini istedi.

10 yılını dolduran her öğretmenin uzman öğretmen, 20 yılını dolduran  her öğretmenin de başöğretmen olarak değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Genel Başkan, “Aksi takdirde öğretmeni kamuoyu önünde tartıştıracaksınız!” dedi.

Sınav uygulamasının kabul edilemez bir gerçek olduğunu söyleyen Geylan, zaten yıpratılan öğretmenlik mesleğinin bu şekilde daha da tahrip olacağını bildirdi.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“10 yıllık her öğretmen UZMAN ÖĞRETMEN,

20 yıllık her öğretmen de BAŞÖĞRETMEN olarak değerlendirilmelidir.

Aksi takdirde öğretmeni kamuoyu önünde tartıştıracaksınız!

MEB, öğretmeni velinin ve öğrencinin önüne atacak, zaten yıpratılan mesleki saygınlığı daha da tahrip edecek ve yeni tartışmalara neden olacak SINAV uygulamasından derhal vazgeçmelidir.”

Son Haberler

15 TEMMUZ; TÜRK MİLLETİNİN ONURUNA, DEVLETİNE VE DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKIŞININ ADIDIR

     "Millî egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve...

GENEL BAŞKANIMIZ TALİP GEYLAN, MHP GENEL BAŞKANI SAYIN DEVLET BAHÇELİ’Yİ ZİYARET ETTİ

Genel Başkanımız Talip Geylan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti.Ziyaret...

AYNİYAT SAYMANLARINA 3600 EK GÖSTERGE VERİLMESİ İLE İLGİLİ MAHKEME KARARI

Üniversitede 1. Derece Ayniyat Saymanı kadrosunda görev yapmakta olan Sendikamız Üyesinin, maaşının 3600 ek...

2026 ZİYA GÖKALP YILI İLAN EDİLMELİDİR!

Türk Eğitim-Sen, Türk milletinin fikir ve kültür tarihine yön vermiş büyük mütefekkir Ziya Gökalp’in doğumunun 150. yılı olan 2026 yılının “Ziya Gökalp Yılı” olarak ilan edilmesi için Cumhurbaşkanlığı makamına resmi bir yazı gönderdi.